3 Прикачен файл(ове)
Шум от вътрешно тяло на EMERSON
При 1-ва (най-ниската) степен на вентилатора се чува шум, който е като перка на хеликоптер. При другите степени шума изчезва. Има го и когато вентилатора е на "автоматичен режим". Има го при работа на вентилатор само, има го и когато се включи външното тяло. Смазах мотора на турбината(снимка 2) с WD-40, плюс от другата му страна също го смазах. Шума се чува все едно е отгоре му (снимка 3), но предположих, че е от него. Снимка 1 е модела на климата, Емерсън. Не ми дава да кача клипче на шума тук, много е голямо.Някакви идеи какво друго може да е?
Отговор: Шум от вътрешно тяло на EMERSON
Лагерите на същия мотор ли? Възможно, но ако е така, те продават ли се отделно или по добре да сменя мотора?
Мотора се демонтира и лагерите се сменят.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Имаше няколко спирания на тока вчера и след това започна да шуми така, възможно ли е да му е станало нещо друго от спирането на тока ? Също така като го пуснах и няколко пъти (3) сам си се рестартира когато опитваше да включи компресора. Всичко тръгна от тези спирания на тока.
Възможно е да са му станали много неща. Ако е така, записват се кодовете за грешка и се споделят тук. Или се вика майстор на място. Не монтажник!
Няма кодове за грешка, нищо не му мига на този модел. Дойде днес да го гледа майстор. Бил добре, нали си работи. Като спре тогава ще смени мотора на турбината, било трудно:yikes . Нищо не каза за това, че се рестартира и тръгва изведнъж от студено на топло.Утре ще дойде да го позареди малко :-memnon. Така се оправят нещата явно :punk: Дори не погледнах манифолд-а какво показва, но не съм усетила да има нужда. Да зарежда каквото иска. Ще си търпя шума и странностите му на този климатик. Ама така е като съм под наем.
- - - - - - - - - -
Ъпдейт: "майстора" дори не знае, че климатика когато е на функция :Аuto (от main board-a +дистанционното), то означава, че вентилатора спира заедно с компресора. Направи се, че зарежда freon. Някой да знае читав майстор в Бургас ?