1 Прикачен файл(ове)
Помощ за проблем с fujitsu.
Здравейте,имам нужда от съвет понеже нищо не разбирам от климатици.Климатика ми спря да охлажда,всички други функции му работят.Дойде фирма,напълниха фреон,но климатика никаква промяна.Казаха че компресора си работи но тръбите са топли.Не се занимават с ремонт и директно нов ми казаха.Ресетвах от дистанционното ,никакъв резултат.Това е климатика
https://alimarklima.bg/produkt/inver...del-as-e22s-w/
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39560&stc=1
Отговор: Помощ за проблем с fujitsu.
Чета и плача.....мъка, мъка...къде ги намирате такива "специалисти"?:confused:
Не разбрахме, кой бил дошъл да налива от пусто в празно? Някаква фирма или Алимар клима? Ако може, уточнете. Обикновено хората, неразбиращи от климатици, не си купуват съкровища с йероглифи / пиктограми.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Чета и плача.....мъка, мъка...къде ги намирате такива "специалисти"?:confused:
То въобще е доста трудно да навиеш каквито и да е "специалисти" само да дойдат да погледнат. Това да разбират или да се навият да ремонтират, че то и както трябва е вече много специална екстра.
От любимите ми базови модели, макар и с понижена мощност. Специалистите с фреона ги оставям на страна. На година сигурно 20к нови такива фирми се регистрират и барат само лесното.
Остави климатика на охлаждане на най-ниски градуси и го изчакай да вдигне грешка. Ще се размигат лампите и това дава насоки. С тази информация тръгвай да търсиш помощ. И от който трябва. Иначе пак ще ти налеят фреона..
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rumb@ta
От любимите ми базови модели, макар и с понижена мощност. Специалистите с фреона ги оставям на страна. На година сигурно 20к нови такива фирми се регистрират и барат само лесното.
Остави климатика на охлаждане на най-ниски градуси и го изчакай да вдигне грешка. Ще се размигат лампите и това дава насоки. С тази информация тръгвай да търсиш помощ. И от който трябва. Иначе пак ще ти налеят фреона..
Поне 3 дни беше така включен,но работи като вентилатор.Никакви грешки не дава.
Възможно е. Рядко се случва, но е възможно. Все пак му намали градусите на минимум, ако не си и го пусни пак на охлаждане. Предполагам не си объркал режима с обезвлажняване.