Вътрешна изолация и радиатори.
Понеже започвам ремонт и ще ми правят локално парно на газ и ще сменям дограмата+вътрешна изолация(не знам от какъв материал ще е) имам въпрос-кое трябва да се направи по-напред,да се сложат радиаторите и тръбите и след това вътрешната изолация или обратното.Аз лично мислех първо да направя парното и тогава топло изолацията(по-лесно ще се закрепват радиаторите),но видях в един апартамент подобно изпълнение и изобщо не ми хареса.Сега започвам смяна на дограмата и изолацията и много ме е страх майсторите правещи парното да не мрънкат.
Вие какво мислите по въпроса?
Re:Вътрешна изолация и радиатори.
Здравей, ако си решил да е с гипсокартон на конструкция и с минерална вата, те съветвам да избереш панелни радиатори и като правиш конструкцията монтирай допълнителни профили на мястото където ще са окачващите планки на радиатора.
Здравейте,
аз съм с локално парно на газ и вътрешна изолация от гипскартон + мин. вата. Инсталацията е с медни тръби, които минават покрай стените. Първо ми направиха трасето с медните тръби, като както каза колегата terayon, там където ще се захващат радиаторите пуснаха предварително по една шина. Радиаторите са алуминиеви Global VOX. След това затвориха с картона и всичко е ОК. Успех с ремонта!
И при мен беше нещо подобно като на колегата "tokata".
Направиха ми парното. Пуснаха ми тръбите. Сложиха нови планки, защото оригиналните на радиатора са къси когато слагаш вътрешна изолация. Паснаха радиаторите и тръбите. След това махнаха радиаторите и единственото което ме помолиха е когато слагат гипсокартона да не променят позицията на тръбите. Всичко се получи. Единствено в едната стая радиатора ми е доста близо до картона. Получи се така заради изправянето на стената и дебелината стана малко повече от предвиденото. Можеше да сменя планките но вече нямах сили и психически и физически. :Drinks: