Страница 30 от 90 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1350

Избор газов котел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,859
    #436

    Отговор: Избор газов котел

    Например така :


    https://www.sono.bg/index.php?id=74&category=31
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Мнения
    26
    #437

    Отговор: Избор газов котел

    На снимката ясно се вижда, че връзката не е директна. Използван е контакт и щепсела. Като пуснах кабел до мястото където ще бъде котела исках да сложа контакт, казаха ми, че е задължително изискване котела да бъде свързан директно към ел. мрежата.

  4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,859
    #438

    Отговор: Избор газов котел

    Разни фирми - разни идеали....

  5. Member
    Тук е от
    May 2019
    Мнения
    160
    #439

    Отговор: Избор газов котел

    По пинцип по -добро от директното връзване няма, макар, че тук товара е малък

  6. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич
    Мнения
    221
    #440

    Отговор: Избор газов котел

    И при мен е директно. Твърда връзка през предпазител

  7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2018
    Мнения
    27
    #441

    Отговор: Избор газов котел

    Предложете сертифицирани по Дезире Газ монтажисти от Варна, че един познат е на такава вълна. От ОверГаз са го пооблъчили, но едва ли те са най-добрия вариант, като съдя по Арес Газ за Шумен. Може и на лично, благодаря предварително!

  8.  
     
  9. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич
    Мнения
    221
    #442

    Отговор: Избор газов котел

    Щом твоя познат е от Варна, да търси Lazar, че да му е всичко наред и да не му се налага после да пише в тоя форум.

  10. Novice
    Тук е от
    Aug 2019
    Мнения
    2
    #443

    Отговор: Избор газов котел

    Здравейте , нов съм в форума и се регистрирах защото от 3 месеца чета в всякакви форуми и само повече и повече се обърквам .

    1-во да се извиня за това че съм толкова неук по тези теми и въпросите ми за много от вас ще са може би ...... повече от смешни ,но предпочитам да попитам защото ми омръзна да ни прецакват като видят ,че не разбираме .
    та от всичкото което прочетох тия месеци много ми се искаше да се свържа с този човек ЛАЗАР имам чувство че човека си е доста напред с тези неща ,но ще се радвам ако и други изкажат мнение защото аз съм си доста ама доста неук в тези неща .
    та по въпроса :
    имам 2 къщи които са на разстояние от 8 метра и двете с с външна изолация двойна не ме питайте защо двойна -защото първата е с 5 см. стереопор и мазилка децата направиха дупки по мазилката все едно сме минали през бейрут та направихме още една отгоре .в едната къща малката на децата има 2 спални по 12 квадрата една баня 3 квадрата и един коридор 2 квадрата . в другата къща имаме една спалня 16 квадрата друга спалня 14 кв. един хол 26 кв. баня 5 кв. и кухня и коридор 24 кв. всички помещения са високи 2.30 . та общо квадратурата е 114 кв.м по 2.30 височина -262 куб.м ако правилно съм сметнал дограмата навсякъде е пвц и е среден клас . елин пелин е населеното място .та искам да се отопляваме на газ и в двете бани да се ползва водата пак на газ без готвене . ако правилно съм разбрал за един куб.м за отопление е нужно 50 вата мощност . давам пример само за едната стая тази дето е 12 квадрата мисля да сложа 15 глидера по 50 см. височина като мисля че всеки един от глидерите е по 120 вата -така съм смятали другите помещения кажете правилно ли е моля . а за котел единият е този : Газов котел ARISTION GENUS ONE 24 | SNT а другият този : https://www.emag.bg/gazov-kotel-aris...SAAEgKso_D_BwE моля кажете котлите читави и са има ли по добра алтернатива и за радиаторите алуминиеви от този тип : https://www.geraka.com/aluminievi-radiatori-ragall благодарен съм на всички който ще помогнат с акъл .извинявам се че толкова дълго запитване написах . до сега се отоплявахме на климатици и гледаме температурата в стайте да не пада под 22 градуса зимата но на ток сметките са ни доста големи да не кажа че под 500 лв не падаме на месец та и отгоре .
    Този пост е редактиран от jnakov; 19-08-19 в 00:53.

  11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #444

    Отговор: Избор газов котел

    jnakov - Здрасти и добре дошъл,
    Благодаря за доверието и комплимента! За котлите не мога много да помогна, защото не ги познавам. Фирмата от първия линк е читава, познавам собственика, но знам, че са претоварени и отказват, което не означава, че не трябва да се опита. Относно радиаторите - марката е читава, но моделът е куц и не знам защо се предлага изобщо - явно заради електронната търговия. Търси модели с дълбочина 95мм, този е 80мм, затова е евтин. А читава монтажна фирма ще намериш по-лесно, ако им искаш комплексна оферта, а не с купени неща на парче оттук-оттам, да ги извикаш да ти сглобят ОИ, че да ти дадат и гаранция. Желая ти успех.

  12. Novice
    Тук е от
    Aug 2019
    Мнения
    2
    #445

    Отговор: Избор газов котел

    благодаря за бързият отговор .

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    28
    #446

    Отговор: Избор газов котел

    Здравейте, майстори и разбиращи! Преди години бях купил газов котел, който се оказа огромен за моето къщЕ, което е около 60 кв. м.! Криво-ляво изкарах десетина години с него, но сметките ми за потребена газ бях доста по-високи от тези, на приятели и съседи до мен... Той е модел De Dietrich MCR 24/28MI.... Преди няколко дни ми се наложи да сменя три радиатора в къщи, но след подмяната им, при пълненето на инсталацията с вода, стана проблем - вместо манометърът да покаже, че се вдига налягането в системата, той си остана НА НУЛА, а в същото време от един от маркучите под котела започна да тече много вода! На екранчето на котела ми изписа ГРЕШКА - Е 13..... Опитах да я изчистя, но започна да се чува стържещ звук от двигателят на вентилатора на котела, а водата продължи да тече силно. Повиках техник и се оказа, че се е спукала тръбата с вода на топлообменника - от там е и силния теч на вода! Обадих се в сервиз "Рувекс" и един от техниците ме "зарадва", че трябва да се подмени цялата горивна камера! "Удоволствието" ми щяло да струва около 1100 лева!!! Това са страшно много пари за около два-три метра медна тръба и малко ламарина неръждавейка! Реших да купя нов котел, но точно заради това пиша тук - да не стане така, че отново да си дам парите за нещо, което ще е много голямо за мен! Техникът който дойде в къщи, горещо ми препоръча Стенен газов котел Bosch Condens 2300W двуконтурен с минимална мощност 3kW, мощност отопление 24 kW, мощност БГВ 30 kW - кондензен и двуконтурен - същият като работата на досегашният ми, но бил много по-икономичен!!! Досегашният ми котел е с долна минимална мощност 17 KW, а БОШ е със 3 KW...... Моля ви за съвет - да рискувам ли с покупката на газовият котел БОШ 2300?
    PS - Забравих да напиша, че съм ограничен от парите!... Те ще ми стигнат за покупката на този котел, но по-висока цена не мога да си позволя!
    Същата тема постнах и във форума "Направи сам". Там един човек ми е написал следното:

    "Заеби го препоръчителят!
    Бош конденз 2500, 14 киловата, едноконтурен.
    Трябва ти обаче и обемен бойлер.
    2300 просто ще замени старият, ще бъде мноого по добре, но ще работи малко по зле от горепосоченият.
    С 2300 ще имаш по безболезнена смяна."

    Чудя се какъв избор да направя, защото за едноконтурен котел, ще трябва да купя и бойлер!... Той, от една страна струва пари, а от друга страна, си нямам идея за какво време ще се стопли водата в бойлера, особено когато се къпе човек! Много въпроси, но нямам отговор за сега...

    Предварително благодаря за съветите ви!!!

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,563
    #447

    Отговор: Избор газов котел

    De Dietrich MCR 24/28MI е кондензен котел с мин. мощност 5,5kW. Ти за какви 17kW говориш не разбирам? Това ще е някой 35kW конвенционален модел.
    Отделно че тия "техници" нещо се опитват да те "мятат по върбите" и май се опитват да ти продадат нов котел. Тъй се пробива то топлообменник "от раз" че манометъра да не може да мръдне. Потърси друг техник!
    Този пост е редактиран от espace; 25-08-19 в 20:32.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    28
    #448

    Отговор: Избор газов котел

    Качвам снимка на табелката на котела... Мислех, че долната му граница е 13 KW, а се оказа, че е 17 KW

    https://imgur.com/bx19YD7

    https://imgur.com/Bjr3uqG
    Този пост е редактиран от liusien; 25-08-19 в 20:37.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,563
    #449

    Отговор: Избор газов котел

    Това не е минималната мощност. Минимума ти е около 6kW. Прочети в книжката я пише.

    ха,ха - я виж какво съм ти писал за Мора-та през 2009, след това сложи "икономичния" кондензен DeDietrich, а сега ще го сменяш с "икономичен" кондензен Bosch, че и бойлер ще монтираш да увеличиш малко и летните сметки. Каквото съм писал тогава важи с пълна сила и сега. Само дето явно още не си разбрал, че не в котлите е проблема, а имаш големи топлозагуби.

    Цитат Първоначално публикувано от espace
    Какъвто и котел да сложиш, не очаквай да свалиш разхода. Искаш с 5-6kW да топлиш помещение 40кв.м. без изолация и с активна вентилация и да ти е топло. Е няма как да се получи това. Лошото е че не са ти го обяснили предварително и си останал с прекалени очаквания. Средно гориш по 25куб.м. на ден. Това са грубо 200-220kWh или 4-5 духалки по 2 kW. За да се увериш че котела ти е в ред мини на ел. отопление за ден-два и виж какви температури при какъв разход на ток ще поддържаш.
    Този пост е редактиран от espace; 25-08-19 в 21:36.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    28
    #450

    Отговор: Избор газов котел

    Сядам да напиша актуалното състояние на домът ми в момента... Къщичката има етаж и сутерен.
    ЕТАЖЪТ...

    ХОЛ - 4.00 метра Х 3.45 метра Х 2.45 метра - общо 33.81 куб. метра
    Има монтирани два радиатора - единият работи постоянно, а вторият е свързан, но не го пускам (резерва)
    Работещият в момента (сменен преди седмица) е с размери 140 Х 50 см - двупанелен
    Резервният радиатор е с размери 140 Х 50 - еднопанелен

    СТАЯ - 4.07 метра дължина Х 2.50 метра широчина Х 2.45 метра височина - общо 24.93 куб. метра
    Радиаторът е с размери 140 х 60 см - двупанелен

    СТАЯ - 4.07 метра дължина Х 2.68 метра широчина Х 2.45 метра височина - общо 26.72 куб. метра
    Има два монтирани радиатора:
    140 Х 60 см - двупанелен
    140 Х 50 см - двупанелен

    КУХНЯ - 4.13 метра дължина Х 1.83 метра широчина Х 2.44 метра височина - общо 18.44 куб. метра
    Радиатор - 140 х 50 см - двупанелен (сменен)

    Антре - 3.80 метра дължина Х 1.47 метра широчина Х 2.40 метра височина - общо 13.4 куб. метра
    ЗАБЕЛЕЖКА - Между антрето и кухнята няма врата, а свод. Радиаторът на кухнята отоплява и антрето.

    БАНЯ - 1.85 метра дължина Х 0.85 метра широчина Х 2.00 метра височина - общо - 3.15 куб. метра
    Радиатор - ламаринен със 6 ребра (имитира чугунен) 60 Х 25 см


    СУТЕРЕНЪТ...
    ХОЛ - 3.70 Х 2.90 Х 2.07 - общо 22.21 куб. метра
    Радиатор - 140 Х 50 см - еднопанелен

    КУХНЯ - 3.53 Х 2.50 Х 2.03 - общо 17.92 куб. метра
    Радиатор - 60 Х 50 - еднопанелен

    СТАЯ - 3.53 Х 2.44 Х 2.03 - общо 17.48 куб. метра
    Радиатор - 60 Х 50 см - еднопанелен

    БАНЯ - 2.83 Х 0.87 Х 2.00 - общо 4.93 куб. метра

    Къщичката ми е със сменена дограма - PVC 5 камерна и има външна топлоизолация 5 сантиметра дебелина, но не е стиропор, а друг подобен на стиропора пресован материал, който го ползват за саниране на блоковете. Не се сещам названието му........ Май беше фибран...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 90 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 09:58
  2. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 21:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 22:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе