5 Прикачен файл(ове)
WIRSBO Genius проблем с контрол на отделните стаи.
Здравейте,под наем съм в апартамент в ,който зимата е 30-32 градуса ден и нощ 3 години вече се пържим и днес реших да разглобя гипсокартона с помпата и крановете да видя какво става там.От панела за управление нищо не реагира четох упътването звънях на хазяина и нищо.Въпроса ми е може ли от крановете някак ръчно да го намаля това чудо ,че не се живее вече.Прилагам снимки и при желание ще снимам отделни детайли ако нещо не се вижда на тези.Моля помогнете .Благодаря,ви.
Отговор: WIRSBO Genius проблем с контрол на отделните стаи.
Няма ли да стане с термовентили и термоглави на радиаторите
Цитат:
Първоначално публикувано от
mgurvanov
Няма ли да стане с термовентили и термоглави на радиаторите
Ами то радиатори няма водно подово е централно го пускат на сградата и май някой го е бърникал преди мен белите капачки са извадени не знам за какво са. Не знам ако спра на половина топлата вода от крана най долу в дясно да преминава по малко вода през системата дали ще помогне или да спра помпата.
Белите капачки, ако са с кабели, са електрически задвижки, управлявани от стайни термостати. Така както са подпрени на вентилите, не вършат никаква работа.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Цитат:
ivan74
Белите капачки, ако са с кабели, са електрически задвижки, управлявани от стайни термостати. Така както са подпрени на вентилите, не вършат никаква работа.
Да точно така са с кабели са, но сигурно тия електоники не работят как да го намаля на половин да го побългарим без да се разглабя нищо по него. Благодаря.
Снимай стайният термостат
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
ivan74
Снимай стайният термостат
Стаите са 3.
Безжични термостати. Предполагам, всяка стая на отделен кръг и с отделен термостат. Монтирай ел. задвижките на вентилите и пробвай стая по стая с усилване и намаляване до край, на термостатите, за коректна работа на задвижките. Термостатите монтирани на стена и поне 1,20/1,40 от пода. Без пряка слънчева светлина към тях. Ако нищо не работи, както спомена, врътваш крана на половина[emoji1]
Цитат:
ivan74
Безжични термостати. Предполагам, всяка стая на отделен кръг и с отделен термостат. Монтирай ел. задвижките на вентилите и пробвай стая по стая с усилване и намаляване до край, на термостатите, за коректна работа на задвижките. Термостатите монтирани на стена и поне 1,20/1,40 от пода. Без пряка слънчева светлина към тях. Ако нищо не работи, както спомена, врътваш крана на половина[emoji1]
Благодаря много за помощта ще пробвам с термостатите първо и после кой кран на половина аз не знам от кой идва и от кой се връща водата.Червения долу до гредата на която е контакта нали не другия от червен зад него в ъгъла. :)
Помпата има стрелка за посока на въртене. Проследи я и притвори входящия кран.
Цитат:
ivan74
Помпата има стрелка за посока на въртене. Проследи я и притвори входящия кран.
Благодаря направо притворих крана доло до гредата тя беше и по топла тръбата там входната а другата малко по хладна значи е изходната. Има ли вероятност да се повреди помпата от това и последен въпрос лятото да я спирам ли тая помпа когато няма парно или да си върти цологодишно.Много съм ви благодарен за помощта.
Спирай, няма нужда да върти.
Цитат:
ivan74
Спирай, няма нужда да върти.
Еее браво значи и да спра до край топлата входяща няма проблем за помпата.
Благодаря.
Крана не го затваряй целия, имаш термосмесител за настройка на температурата на водата. Бялата врътка на първата снимка. Пробвай от там регулация.