Отговор: Извод за конденз
Зависи от котела, но по принцип е добре да влиза въздух, иначе се дави котела
В какъв смисъл се дави? При мен взе да прокапва от тази връзка и то от това каналче, а сума време досега си работеше нормално.
Пълни се с вода топлообменника и спира да гори. Принципно там струята не трябва да е плътна, а разкъсана
Т.е. все едно не може да източи конденза и се качва нагоре? Май има датчик за такова положение и ще ми изкара грешка.
Ако има датчик, той ще е в котела, но ти трябва да видиш защо не се оттича надолу тръбата - явно се е напълнила и прелива през този прорез
Я дай снимка на този маркуч.
При мен го имаше същото, за което Лазар говори, добре че има прозрачен съд, към който е вързан маркуча и видях, че е пълен с вода, тоест конденза не се оттича и котела даваше грешка, та сложих маркуч в маркуча, за да може да 'диша' и се оправи.
При мен маркуча си е стандартен, странното е, че се прояви след две години.
Е, то този прозрачен съд/сифон трябва винаги да е пълен с конденз (а не с кал и мръсотии от горенето)
При мен съд в съда, има един като епруветка, в който директно се стича конденза от топлообменника и след това прелива във въпросния, към който е вързан маркуча.
Това е сифон - идеята е да не стигат изгорели газове до извода за конденза. При мен май са 2 (2 преливания). Крайният би трябвало да е празен, но не се вижда добре, а иначе прозрачен. Иначе и при мен е почти на 2 години - нещо се зацапва сигурно.