Помощ за избор на конвектор
Моля за съвет. Търся конвектор за свързване към отоплителния котел. Пристройката, която ще отоплява е 25 кв. м., 2, 50 м. висока, с изолирани стени и таван. Проблемът е мястото - конвекторът трябва да е за подов монтаж с макс. дължина 105 см. Толкава е нишата в която трябва да се събере, друга опция няма. След два дни ровене в интернет намерих доста с подходящ размер и съответно недостатъчна мощност /системата ще е нискотемпературна/. Хората, които работят по отплението правиха опити за връзка с техните доставчици, но и там- камък. В сайта на GREE намерих подходящ, но не открих дистрибутор на съответния модел. Ще съм благодарен за всяка насока.
Отговор: Помощ за избор на конвектор
Кой какво е търсил и ненамерил - не знам, само ще кажа, че Clima 2000 MV045 има дължина 100см и мощност 3,14кВт при дТ=50 (нискотемпературна система), което е предостатъчно за 25м2 и цената му е 631лв с центробежен вентилатор и 680лв с тангенциален вентилатор, който е по-тих. Това напълно отговаря на заданието според мен, или има и някакви скрити желания?
Благодаря за отговора. Вероятно сред многотията по сайтовете посоченият от Вас съм го пропуснал. Вчера поръчах BPS FC 32 с размери 87х47х22 см и 4,8 кВт при Т 50 и 6 кВт при Т 70. Съмняват ме при тези размери посочените мощности, ама като няма риба...:)
Търся електрическа схема на стъклен конвектор gch 2000(einhel)
Няма нужда един и същ въпрос да го задаваш във всички теми, подфоруми и раздели! В тази тема и подфорум си говорим за водни конвектори, ти веднъж си задал въпроса си в подфорум "Електрическо отопление", няма нужда и тук
Lazar