Re: “М-Тел” с нов код 098
То по едно време имаше идея към кодовете на БТК за национално избиране да се добави още една цифра в началото (мисля, че беше 2ка) и по този начин да няма объркване с кодовете на мобилните оператори. Не знам до къде се разви обаче тази идея.
Аз ако съм на мястото на Глобул - ще подам веднага дело
ПРеди 3 години ги накараха да си променят кода насилствено , докато м-тел облагодетелствени си запазиха новото 088
а глобул от 098 - станаха 089
Така е - тук който си плаща, си получава това което му трябва.
lupus, на мен защо ми се струва, че разрешителните са за 10 милиона номера? ;)
На мен ми е чудно за какъв точно Х им е да имат толкова номера. Аз не вярвам да имат повече от 3 000 000 реални абоната.
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
lupus, на мен защо ми се струва, че разрешителните са за 10 милиона номера? ;)
Не могат да са 10 мил. при 6 цифрен номер. Другото е префикс. 0888 -> префикс; хх-хх-хх -> номер
На Мтел основната им идея е да трупан номера (бройки), за да имат основание когато искат нов код. Те и затова имат "промоции" с якета, ножчета и други боклуци, както и други разновидности на същата идея. На повечето хора не им трябва нова сим карта, но например харесват ножчето, а за Мтел това си е нова бройка. Каква е логиката да се вземе кода от стария оператор, а не да се пусне 4-ти оператор. Още един оператор води до поне малко намаляване на цените на останалите, което е добре за абонатите, но не и за Мтел.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Не могат да са 10 мил. при 6 цифрен номер. Другото е префикс. 0888 -> префикс; хх-хх-хх -> номер
Ами нали точно Мтел ползват и 0888, и 0887, и 0886, и 0885.... т.е. префикса е 088. Както се казва в първи пост, новия префиксъ е 098, което са си 10млн.
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
Ами нали точно Мтел ползват и 0888, и 0887, и 0886, и 0885.... т.е. префикса е 088. Както се казва в първи пост, новия префиксъ е 098, което са си 10млн.
FearMe говори за досегашните разрешителни, където възможните номера 1000000-1. Как ще е с тоя нямам представа. Безмислено е да се дават 10мил. номера. Предполага се, че на Мтел ще дадат 098х, на някой друг 098у и т.н. Просто журналистката, дето го е писала хич не е смятала.... :081:
Цитат:
FearMe говори за досегашните разрешителни, където възможните номера 1000000-1. Как ще е с тоя нямам представа. Безмислено е да се дават 10мил. номера. Предполага се, че на Мтел ще дадат 098х, на някой друг 098у и т.н. Просто журналистката, дето го е писала хич не е смятала.... :081:
Мда, така може. Но няма да се учудя ако им дадат 098х както досега раздаваха (май?) трицифрени префикси..
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
Мда, така може. Но няма да се учудя ако им дадат 098х както досега раздаваха (май?) трицифрени префикси..
Нъл туй и аз думам де.... :god
Цитат:
Нъл туй и аз думам де.... :god
Извинявам се. Може би по грешен начин ползвах "х". Няма да се учудят ако има дадат всичко на 098.... :)
:offtopic: , но по темата  :)
Цитат:
“М-Тел” с нов код 098
Досега кодът се пазеше за евентуален нов оператор, но явно от КРС са решили да го предоставят на съществуващите оператори след гръмкия провал на търга за четвъртия GSM лиценз.
Да ама не. Всяка заповед е последна. Знаят я само нашите хора и то когато им потрябва. :RTFM:
Отделен е въпроса за чих "Х" са ни още два , но ... незнам , аз лично съм леко  :yikes
Добавено:
http://dnes.dir.bg/2008/09/28/news3419006.html - ако не я преместят до утре.
Не съществува такова нещо като трицифрен префикс в случая.... нали точно заради това ги накараха да добавят още една цифра в номера за да не искат постоянно нови префикси, иначе е безсмислено да си сменят кода и пак да са с 6 цифрен номер, но с 3 цифрен префикс :081:....а тази заблуда за префикса, че е трицифрен доиде с това че беше по-лесно да пишат 0888 хххххх от колкото 088 8хххххх или 088 7хххххх, което е велико безумие :016: