Re:Купувам стари климатици.
Цитат:
Първоначално публикувано от VD
Който иска да се отърве -
klima_technology@abv.bg!
София
За да спазя правилата на форума давам и телефон - 0884834228, но при обаждане ще пренасочвам продавача към мейла!
Очаквам описание, очаквана цена и локация!
Купувам само " on-off " машини, може и да са с изгорял съществен компонент / компресор и т.н. /, но задължително трябва да са окомплектовани!
Не купувам насипни остатъци от непотребни части!
Поздрави!
Ако промениш мнението си , имам един инв. Haier за продажба. Има проблем с компресора.
Колега, занимавам се с търговия на резервни части втора употреба за климатици.
Незнам защо но много хора мислят, че това е някакво сметище и трябва да изхвърлят боклука си, а ако вземат някой лев - още по-добре!
Затова първото ми мнение е такова крайно!
Аз виждам нещата по друг начин. Във всеки климатик има още мнооого живот и просто трябва да се извади от него "тумора", а всичко останало си е ОК!
Защо да не го купи някой, на който "тумора" му е на друго място?
Защо на всеки клиент с проблем веднага му се казва - "този климатик е мъртвец, трябва да ти доставим нов", при положение, че климатика му има още поне 5 години живот?
В новата ситуация, трябва да си стягаме здраво панталонките и да не изхвърляме нищо, което има и най-малка стойност!
Та след тази "увертюра", да ти кажа, че ако искаш наистина да продадеш някаква част, редно е първо да е напълно изправна /защото сериозните хора не са "господин за един ден" и второ, да уважиш купувача, като я снимаш, опишеш, подредиш и т.н...
При теб, например всичко явно е изправно, освен компресора! Щом си описал неизправната част - всичко останало си е перфектна стока за продаване!
Аз си правя този труд, пък дали има смисъл решава пазара
П.С. Ако прецениш, може да го пуснем.
Освен това мисля, че точно тук / в setcombg.com/ е правилното място да видим колко струва стоката!
Колко струва климатика ти?
Ще ми е интересно да чуя твоето мнение, а също и мнения от хора в бизнеса!
След такъв отговор се чувствам длъжен и аз да напиша нещо.
Климатикът е напълно оборудван - вътрешно, външно тяло, оригинално ДУ ,филтри. т.н......
Заслужава си да бъде купен от някого , който има компресор за него или пък за резервни части.
Мислех , че цена от 140-150 лева е справедлива .
Поздрави
P.S. Мога да направя и снимки , ако някой желае.
Цитат:
Първоначално публикувано от sword-fish
След такъв отговор се чувствам длъжен и аз да напиша нещо.
Климатикът е напълно оборудван - вътрешно, външно тяло, оригинално ДУ ,филтри. т.н......
Заслужава си да бъде купен от някого , който има компресор за него или пък за резервни части.
Мислех , че цена от 140-150 лева е справедлива .
Поздрави
Симеон
P.S. Мога да направя и снимки , ако някой желае.
Мисля, че цената ти не само е справедлива, а съвсем точна!
140 лв., само да видим с транспорта как стоят нещата защото той си е още едни 40 лв.
Сега остава да кажеш и мощността каква е! :smiley:
Очаквам да е от 12 нагоре...
Имам интерес, пусни снимки ако трябва на лични и да видим какво ще стане с транспорта.. Аз съм в София.
П.С. понеже в тия сделки и стотинките са важни, има ли фреон в него?
Климатика е 18000 BTU . Аз също съм в София и мисля ,че е по-добре да се видим вместо да даваме пари на спедитори.
Снимки мога да кача най-рано в понеделник. Фреон (R407)има , но не е пълен.
Поздрави
При тези параметри имаме сделка, чакам на мейл информация откъде да взема стоката!
Приятно е да се направи справедлива сделка!
Колеги - чакам оферти, защото този бюджет трябва да се усвои!
Изискването е продавача да е поне от тази слънчева система!
Да не дава оферти, подходящи за други галактики!
Колеги, трябва до есента да заредя части за Panasonic, Мitsubishi, General, Hitachi, Fuji, Fujico и т.н. шарени марки, които липсват в "класьора"!
Помагайте, пращайте безнадежна стока т.е. - "донори" и на нормални цени и да въртим бизнеса!
Като му е гръмнал компресора, някой друг пък ще му ползва перката или платката, без лази на колене пред "тежкарите - вносители"!
А и защо трябва да плати "100 лева", като може да плати "30 лева" ? И то за оригинална част?!
За чакането, "връткането" и т.н. унижения пред сервиза на вносителя и пред клиента, е съвсем друга тема, но ако един специалист има "винт" и "гайка" - знае как да ги завие..
П.С. Разбирам, че наистина е трудно да приемеш, че "кокошката" е била вярна толкова години, носила е златни яйца, платил си за нея хиляди, но когато се гътне е една шепа перушина, малко кокали и никакъв интерес от купувачи!
Затова продавайте, преди да стане по-зле...
Имаш ли интерес към един колонен LG 48ца с гръмнал компресор ?
Цитат:
Първоначално публикувано от stelaartoa
Имаш ли интерес към един колонен LG 48ца с гръмнал компресор ?
Според мен не бива да се разпарчетосва, по-добре да ти продам един компресор за 200 лева и да го пратиш да топли някой цех!
Добра сделка,остава да намеря цеха :)
Мидеа 18 000 btu с проблем в компресора,зареден с r407,много запазен с дистанционно,вътр.външ.тяло,филтри...документи- на 3 години е bahretin@gmail.com,0885372699.
Отговор: Купувам стари климатици.
Уважаеми клиенти и колеги,
Офертата за изкупуване на климатици вече не е актуална.
Моля модератора да изтрие темата!