Компилиране на Matlab файл в 'exe' файл
Здравейте,
Ето какъв е проблема:
Написах програма в MATLAB и искам да се изпълнява като 'exe' файл. Доколкото знам имам нужда от компилатор, но нямам идея какъв да бъде и от къде да се снабдя с такъв :081: Ако някой може да ми разясни какво точно трябва да направя ще съм му много благодарна. :)
п.с. версията на Matlab-a е MATLAB 6.5
Re: Компилиране на Matlab файл в 'exe' файл
Благодаря за линковете! :)
Правя опити с информацията от първия. За сега са безуспешни, но ще се мъча още. ;) Когато имам резултат ще ви информирам, но за сега* *:081:
Здравейте,
Ето какво направих през изминалите дни (стигнах до някъде, но...):
Инсталирах си Borland C++ Compiler 5.5. Първо създавам М-file в Matlab и чрез командата mcc -t -L Cpp би трябвало да го конвертира в С++, но дава следната грешка:
"Error: File "untitled" is a script M-file and cannot be compiled with the current Compiler.
Error in ==> C:\MATLAB6p5\toolbox\compiler\mcc.dll".
Май съм стигнала пак до задънена улица. Ако някой има идея какво може да се направи по въпроса, ще съм му много благодарна, ако сподели с мен :)
Добавено:
Благодаря на mitkko за бързата реакция :)
Следвах инструкциите от страницата и при опит да превърна вече променения М-file със командата спомената по-горе се получават два файла с разширения съответно *cpp и *hpp. След това при стартиране на *cpp file в С++ ми дава грешки (syntax) при компилирането :undecided:
Хелпа на страницата на Mathworks казва, че :
Цитат:
Error: File: "filename" is a script M-file which cannot be compiled with the current Compiler..
The MATLAB Compiler cannot compile script M-files. To learn how to convert script M-files to function M-files, see
Converting Script M-Files to Function M-Files.
Дерзай.