Reset на таблици чрез VB6
Програмата е VB6.0.Имаме приложение на VB, в което има база данни с таблици на Access.
За свързване на приложението с базата дани се исползва DAO.Въпраса е ка можем да нулираме записите в таблицата на базата данни или как данаправим Reset на таблиците?Ако някой знае как става това моля нека да напише примерен код!!
Re: Reset на таблици чрез VB6
Ако db ти е базата - db.Execute "delete * from <table>".
Това изтрива всички редове в дадената таблица <table>, не знам какво означава "нулиране на записи" или "Reset на таблиците".
Здравей -CTPAX- . Reset означава връщане на таблицата в първоначално положение т.е.
без никакви стойности в полетата.
А db името на базата ли е ? Как да инициализирам db?
Здравей -CTPAX- Въпроса за Reset на таблицата не е решен още от мене, изтриването на записите не ми върши работа защото ID - номерацията не се нулира.Ако имаш и друга идея
за Reset моля споделия!
ID-тата не се нулират, защото са от тип (AutoNumber). Мисля, че в Аксеска база не може да се нулират, за разлика от сериозните бази данни. Евентуално може да се пробва с използване на ADOX, ако има пропърти на полето Seed или нещо подобно. На мен в цялата ми практика с бази данни не ми се е налагало да ги нулирам, чудно ми е на теб защо ти е.
Ако махнеш autonumber колоната и след това я добавиш отново мисля, че ще се получи. Разбира се, преди това изчисти таблиците, както вече те посъветваха. Ако искаш да го правиш по програмен път виж как работи ALTER