Продавам японски транзисторен усилвател Sansui AU-D55X Продаден !
Продавам японски транзисторен усилвател Sansui AU-D55X.Усилвателя е в много добро състояние.Масивна изработка с мощен 530ватов тороидален трансформатор.Японски филтриращи кондензатори Nichicon 10000uF.Флуорисцентна индикация за силата на звука.Фреонов охладител на крайните транзистори.Мощността при съпротивление 4 ома е 2x100 вата,а при съпротивление 8 ома е 2x70вата.Усилвателя е произведен в Япония!Намира се в град Поморие.
Реален kлип на усилвателя-> https://www.youtube.com/watch?v=XFIiqhrxujQ
Снимки--> http://xtremist.snimka.bg/daily/sansui-au-d55x.429864
Re:Продавам японски транзисторен усилвател Sansui AU-D55X
Много класна вещ! Навремето е струвала кошница пари.
Би ли обяснил на незнаещите какво е това чудо фреонов охладител , да не би да и ма и компресор туй чудо.
Цитат:
Първоначално публикувано от dragomir7708
Би ли обяснил на незнаещите какво е това чудо фреонов охладител , да не би да и ма и компресор туй чудо.
мда, май има някаква грешка явно
тръбичките за пренос на топлина . При комповете и радиаторите им откриха Хамериката 100 г след н.е . Тази технология се използваше във върховите усилватели още през 1979-1980 г. Тогава и споменатата фирма беше на върха на гребена на вълната както и Маранц. 10 000 мкф тогава бяха върховно постижение, днес са нещо елементарно , а и са и с намален капацитет - старост- нерадост я имат сега 4700 мкф , я нямат. А пък тороидален трансформатор по тия години - брей технолгия за совалките - Не се майтапя.
Но усилватела си е класика , който има излишни пари да го взема има колекционерска стойност.
....... определено е класика от самото начало на 80-те. Имал съм и съм тествал голяма част от продуктите им от този и следващ ( до началото на 90-те ) период ...... Добра марка , добър звук даваха .... и добри пари искаха някога.
Предлаганият модел е от по-високият клас (под него за периода е само "пластмасовата" серия А-ххх), като наистина има запас от мощност, добри корекции, солидна конструкция и атрактивен "скъпарски" лицев дизайн. Цената от 120 лв. е много добра.
Успех в продажбата !
.............. а имам и LUXMAN, ROTEL, Nakamichi у дома :Drinks:
ПП ........... за капацитета на филтриращите електролити на 80 процента не съм съгласен - опит :Drinks:
оф боже, за HeatPipe ли бе, гледам аз и не се сещам изобщо, направо съм са сбъркал напълно :))
Колеги,усилвателчето вади много качествен звук и за тази цена си е супер.Има много добри защити,които сработват моментално при cliping и при пиянски вечери,когато вашия почерпен приятел се опита да овъгли тонколоните слушайки най-новите чалга хитове. :2guns:
Няма да сбърка, този който го вземе! Аз имам AU-D33. Само не съм сигурен, че данните си посочил коректно. Поддържа едновременно 4 колони, а не 2. Успех!
По схема поддържа 2 акустични системи едновременно, стига да са включени :) . И филтриращите капацитети са 10 000uF, а не 10 000mF :RTFM:
SANSUI AU-D55X Service Manual
P.S. Издразних се на това Integrated Amplifier на стикера му и затова потърсих схемата му. Да, има интеграли: за предусилвателя на грамофона, за индикатора, защитата...та затова вярно, интегриран е! :) :Drinks:
До колкото знам "integrated amplifier" означава,че предусилвателя и крайното стъпало са обединени в един корпус- 2в1.Който надпис е най-вече с рекламна цел.Да не помислят хората,че усилвателят има нещо общо с интегралните решения с чипове svi,stk подобно на Technics(примерно) .Абсолютно транзисторен си е.
Цитат:
Първоначално публикувано от cmdj7
....... определено е класика от самото начало на 80-те. Имал съм и съм тествал голяма част от продуктите им от този и следващ ( до началото на 90-те ) период ...... Добра марка , добър звук даваха .... и добри пари искаха някога.
Предлаганият модел е от по-високият клас (под него за периода е само "пластмасовата" серия А-ххх), като наистина има запас от мощност, добри корекции, солидна конструкция и атрактивен "скъпарски" лицев дизайн. Цената от 120 лв. е много добра.
Успех в продажбата !
.............. а имам и LUXMAN, ROTEL, Nakamichi у дома :Drinks:
ПП ........... за капацитета на филтриращите електролити на 80 процента не съм съгласен - опит :Drinks:
само за инфо-- Nakamichi е марка на акай...гръмнах се,като го разбрах....
и пиши модели,че от марка до марка... :Drinks:
Re:Продавам японски транзисторен усилвател Sansui AU-D55X- ПРОДАДЕН!
Продаден! Честито на новия собственик.