Отговор: Избор на кинотеатрален проектор
Здравейте, интересно ми е какви екрани ползвате и от къде са закупени....разбира се цена и най-вече впечатления :)
От около месец ползвам Epson 5300 и проектирам директно върху стена. Приятно съм изненадан, но знам че с екран образа ще се подобри. Проблем е че искам да гледам и през деня, когато в помещението не е пълен мрак а влиза странична светлина от прозореца.
Разгледах Elite screen с техните екрани за отблъскване на околна светлина Cinegrey 3D и Cinegrey 5D, но чета много негативни мнения за качеството и подръжката им.
За съжеление в София не съм намерил място където да отида и да мога да сравня нормален екран и такъв с ALR възможност.
Ще се радвам на мнението ви за ALR тип екрани и дали си заслужават много по-високата цена.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
LG PF1000U Full HD телевизионен тунер в LED прожектор
Здравейте!
Купих този проектор лятото на 2016г. и съм много доволен от него .
В спалнята гледам от 2,8м. на размер 80 инча директно на стената /предстои ми ремонт и тогава ще реша екран или боя/.
Стаята е затъмнена постоянно ,монтиран е на мястото на тeлевизора за 20 минути !
За него има всичко в нета !
Купен е от Технополис с поръчка за 2200лв.
Ако някой има въпроси, моля да пита ?
Препоръчвам го !
Лек ден !
Цитат:
Първоначално публикувано от
Loreti
LG PF1000U Full HD телевизионен тунер в LED прожектор
Здравейте!
Купих този проектор лятото на 2016г. и съм много доволен от него .
В спалнята гледам от 2,8м. на размер 80 инча директно на стената /предстои ми ремонт и тогава ще реша екран или боя/.
Стаята е затъмнена постоянно ,монтиран е на мястото на тeлевизора за 20 минути !
За него има всичко в нета !
Купен е от Технополис с поръчка за 2200лв.
Ако някой има въпроси, моля да пита ?
Препоръчвам го !
Лек ден !
С големи усилия намерих една бройка от този LG pf1000u, но е у вносителя Поликомп, и не се навиват на демонстрация.В момента даже Amazon.co.uk са го намалили на 705 паунда, което е перфекно спрямо цените от 2000лв тук.Колега Loreti, имам нужда от малко повече лични впечатления, как да се свържа с теб, тук нямам възможност за лични съобщения.
малкия pf450u още не съм сигурен дали криви от прожектора или от стената... предвиди си и екран
Здравейте!
Ползвам едно китайче - XGIMI H1, което е с Андроид, с резолюция FHD, 900 ANSI лумена и разгъва 120 инча екран от около 4 метра разстояние. Няма проблем и при по-лека дневна светлина. 3D също е ОК. Доволен съм. Пуснал съм само 2 кабела към него - захранващ и HDMI за телевизия, останалото си го тегли по WiFi. Има вградени стерео говорители на Harman Кardon и докарва учудващо приличен звук. Хубавото е, че има 30 000 часа живот на лампата и за цената си спрямо характеристиките си, е трепач.
И аз чакам да излезнат лазерните проектори по нашите земи..
https://www.lg.com/bg/proeri/lg-HF85JG
Дълготрайна система на осветяване: Лазер
Ако някой си купи машината ,моля да напише някой ред !
Лазерното осветяване на HF85JG издържа приблизително 20 000 часа. Наследете се на до 8 часа забавление на ден в продължение на 7 години, без да заменяте осветителния модул.
Лазерното осветяване на HF85JG издържа приблизително 20 000 часа. Наследете се на до 8 часа забавление на ден в продължение на 7 години, без да заменяте осветителния модул.
DLP vs. LCD vs. LED vs. LCoS vs. Laser: Shedding Light on Projector Technology
https://www.electropages.com/blog/20...tor+Technology
Отговор: Re:Избор на кинотеатрален проектор
Абсолютно съм съгласен. Много е скъпо и даже според мен не си заслужава толкова.