Отговор: BenQ MP 513 Проблем с 3D
Ами първо този модел не е 3Д
ftp://supportfiles.benq.eu/projector...3/mp513_br.pdf
Второ - 3Д се подава само по HDMI кабел
Напротив - 3Д е, в самите си опции от дистанционното има два вида възпроизводство на 3Д, и двата опитахме, и с HDMI кабел, но пак не се получава...
И аз нещо не можах да намеря информация, че този модел е 3Д. Има някаква 3Д функиця , но тя се води 3D Color Managment и въобще няма нищо общо с 3D-то което ви трябва.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
И аз нещо не можах да намеря информация, че този модел е 3Д. Има някаква 3Д функиця , но тя се води 3D Color Managment и въобще няма нищо общо с 3D-то което ви трябва.
Хм... в такъв случай какво може да се прави с тази опция? Не става за гледане на 3D филми ли?
Това е гръмко име на опции за калибриране на трите цвята (за по-реално цветопредаване). За ваше съжаление, няма нищо общо с гледането на 3Д съдържание.
Цитат:
Marin4eto
Хм... в такъв случай какво може да се прави с тази опция? Не става за гледане на 3D филми ли?
В спецификацията му чета следното:
Digital Input: HDMI 1.3
Доколкото ми е известно, за да имат 3D функционалност, портовете на устройствата /входящи и/или/ изходящи/ трябва да имат означение HDMI 1.4.
HDMI кабелите, с които са свързани, може и да са от по-стария вид -1.3 HS, 1.3 SS.
За пример мога да дам това, че телевизори и монитори с HDMI 1.3 портове, не се разпознават от Blu-ray 3D плеърите /софтуерни и хардуерни/ като 3D съвместими устройства.
С добър HighSpeed 1.3 кабел, нямаш грижи.
Извинете, ако ви се стори странен въпроса ми, но сигурни ли сте, че точно MP е модела, а не MS.
Питам, защото чичко Гугъл ме подведе при първото търсене на инфо и сега като се зачетох в подробностите,
се оказа, че
BenQ MS513 е PC 3D ready модел а не MP513, за който вие питате.
BenQMP513 дори HDMI порт няма. :smiley:
Цитат:
You can connect your projector to various Video source devices that provide any one of the
following output sockets:
• Component Video
• S-Video
• Video (composite)
Това му са възможностите за свързване, според pdf файла със спецификацията му свален от
My Retrevo - My Manuals
Цитат:
raziel66
Извинете, ако ви се стори странен въпроса ми, но сигурни ли сте, че точно M
P е модела, а не M
S.
Питам, защото чичко Гугъл ме подведе при първото търсене на инфо и сега като се зачетох в подробностите,
се оказа, че
BenQ MS513 е
PC 3D ready модел а не MP513, за който вие питате.
BenQMP513 дори HDMI порт няма. :smiley:
Това му са възможностите за свързване, според pdf файла със спецификацията му свален от
My Retrevo - My Manuals
raziel66, изключително сте прав! Грешно са ми продиктували модела, тъй като е на мой приятел, наистина моделът е MS513!
Но проблемът си остава, не можем да го подкараме 3Д-то...
Цитат:
Marin4eto
Но проблемът си остава, не можем да го подкараме 3Д-то...
Според мен, системата ви не отговаря на изискванията за 3D DLP технологията, ползвана от BenQ, Mitsubishi и др.
Щом ръководството за употреба /свързване, системни изисквания и т.н./ не ви е достатъчно за решаване на проблема, ползвайте обучаващите клипове в YouTube за обзор и ползване BenQ проекторите. Сигурен съм, че ще намерите отговорите на всички въпроси. Успех!
Цитат:
raziel66
Според мен, системата ви не отговаря на изискванията за 3D DLP технологията, ползвана от BenQ, Mitsubishi и др.
Щом ръководството за употреба /свързване, системни изисквания и т.н./ не ви е достатъчно за решаване на проблема, ползвайте обучаващите клипове в YouTube за обзор и ползване BenQ проекторите. Сигурен съм, че ще намерите отговорите на всички въпроси. Успех!
Ще се поразровим, мерси :D