Отговор: Профилактика на климатик или как да си спестим пари!
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Не се напъвай, мога да ти покажа едно изпълнение, на едни пазарджишки говеда, които правеха САМО по три монтажа дневно. Но ще ти е нужно и малко въображение, защото не остана много от оригиналната им работа :))
dodo, Аз лично в Пазарджик познавам,само две фирми, които си вършат работата съвестно. За Пазарджик до тук, нататък е онче бонче.Наесен,като окапят листата ще снимам монтаж на църква, построена от сподвижник на Васил Левски в Пазарджик.Е такава гавра няма!
- - - - - - - - - -
А иначе по темата.Двете Мъдеи както се наричат във форума 10 години ги пръскам с Меглио и вода.Работят перфектно,може и късмет да е. Не знам.Всеки сам трябва да си вземе решение какво да прави. Плюс е качествени специалисти да преценят начина на профилактика.Ама где ги? Рядко са.
Петко, твоя монтаж го знам...[emoji41]
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Искам да попитам?Възможно ли е да се отвори тема . Въпроси и отговори от професионално занимаващите се с материята.Иначе,ще се продължи с "Рахат локума". За мен не е нормално,профита да влизат в спор, как се прави профилактика.
По четири такива монтажа ,без вакуумиране и после клиента задава безкрайно въпроси в технически форум.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2ee9cfe7d1.jpg
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
По скоро дайсейкай-9 ще пуснат в магазините отколкото това да се случи.../предложението в пост 453/
Цитат:
milanov
По скоро дайсейкай-9 ще пуснат в магазините отколкото това да се случи.../предложението в пост 453/
Ми той е пуснат,редно е и това да се случи.
- - - - - - - - - -
Цитат:
ivan74
Всичко опира до съвест,всичко друго е "Бож лаф".
Цитат:
bobovo
В даденичт случаи сте преценили че е нужен демондаж. В друг че не е нужен,решението е ваше,но трябва да бъде взето от специалист,като вас и всеки който знае какво прави. аз мога да си пиша каквото си искам. Ама дали е така?
Цитат:
toto4ev
В даденичт случаи сте преценили че е нужен демондаж. В друг че не е нужен,решението е ваше,но трябва да бъде взето от специалист,като вас и всеки който знае какво прави. аз мога да си пиша каквото си искам. Ама дали е така?
Не мисля, че е нужен специалист, за да стигне до извода, че ако искаш истинско и качествено почистване на климатика, същия трябва да бъде демонтиран. И какво е това отношение към машината ..... толкова дъго време ( три години) да не се чисти?
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Всичко е строго индивидуално,според мен.Но си трябва преценка на специалист. Пример.Аз на охлаждане тази година съм го използвал 3-4 пъти по 10-на минути в жегите.Разположението на апартамента е на булевард "фуния" от Средна Гора.В момента се спи с олекотени юргани. За 5 месеца отопление в годината може и да не се налага демонтаж.Всичко е много интуативно.Изисква се компетентно мнение.
Цитат:
toto4ev
Всичко е строго индивидуално,според мен.Но си трябва преценка на специалист. Пример.Аз на охлаждане тази година съм го използвал 3-4 пъти по 10-на минути в жегите.Разположението на апатамента е на булевард "фуния" от Средна Гора.В момента се спи с олекотени юргани. За 5 месеца отопление в годината може и да не се налага демонтаж.Всичко е много интойтивно.Изисква се компетентно мнение.
Мисълта ми беше, когато е взето решението и се налага почистване, по- качествено ще стане с демонтаж! И не в банята а с пароструйка. И този климатик от снимката, няма как да се почисти без да се свали. Ако имаше снимка и на вентилатора, положението щеше да е още по- трагично![emoji106]
Явно няма да има светлиа в тунела.Всичко се дели на "Плебеи и Робовладелци".
Има и трети вид, Свободни хора. Те сами си преценяват и решават :)
Цитат:
chany
Мисълта ми беше, когато е взето решението и се налага почистване, по- качествено ще стане с демонтаж! И не в банята а с пароструйка. И този климатик от снимката, няма как да се почисти без да се свали. Ако имаше снимка и на вентилатора, положението щеше да е още по- трагично![emoji106]
Съгласен.Но въпроса пак опира до специалист.Ама де го?Много зависи на кого ще попаднеж.На една позната и смениха вътрешното тяло,на която и го свалиха за профилактика .
- - - - - - - - - -
Цитат:
dodo_pv
Има и трети вид, Свободни хора. Те сами си преценяват и решават :)
Въпросът е да е правилното решение. Третият вид е на изчезване.
"Съгласен.Но въпроса пак опира до специалист.Ама де го?Много зависи на кого ще попаднеж.На една позната и смениха вътрешното тяло,на която и го свалиха за профилактика ."
Съгласен, но.......като цяло на тази територия " качествения материал " във всяка една сфера е на изчезване!