SEMPRON - Новият процесор на АМД!
И аз имам един въпрос. Взех наскоро един Semptron 2200+, който си работи идеално, но... дъното и WinXP SP1 го разпознават като Athlon 1500Mhz и което е по интересно, има L2 кеш. Доколкото знам те са общо казано на принципа на Duron-е, орязан кеш за по малко пари. Въпроса ми е това нормално ли е и нужно ли е да качвам SP2 и да флашвам BIOS-а за да го разпознае нормално или това му е нормалното?
<font color="teal">Edit:</font id="teal">
Мдааа, който не чете предишните линкове е така, не знае [:(] От линка даден от Mr.TECHN0 си получих информацията, за която благодаря. Но въпроса с флаш-а на BIOS-a остава, да го сменям ли? Дъното е GA-7N400-L. То по принцип си работи, но все пак...
<font color="green">Edit:</font id="green">
Няма да го сменям BIOS-а, всичко работи, като нещо засече ще го сменям. Няма да ми е за първи път, но все е гадна тая процедура, щото ако не запали после... [:(]
@sorrowsad
Тези процесори са орязани Barton-и, откъм L2 cache и нямат нищо общо вече с добре познатите Duron-и. По скоро се явяват заместител на Athlon XP, тъй като AMD са решили че това е объркващо за потенциалните купувачи на Athlon 64 и затова сменят търговската марка на Sempron.
Що се отнася до BIOS-а, смени го от това няма да изгубиш нищо, не че ще спечелиш много, но все пак:)
@Х15
Според мен колкото по-нисък е рейтинга на процесора, толкова по-лесно се клоква, ако разбира се това има значение за теб.
Успех!
Ако компа ти не разознава Семпрончето като 2200+ (нали толкова беше) , то значи задалжително трябва да си флашнеш биосчето.
Това е доста лесна и бърза процедурка, стига да си намериш лесно драйвер за биоса. Повечето производители на дъна си имат подробни обяснения как се прави флашането в сайтовете си.
и какво като показва "Atlon 1500" - не работи както трябва ли ?
Не мисля така - по -добре не го закачай биоса , да не стане фалл
И според мен ако проблема е в изписването на типа процесор, няма смисъл от флашване на биоса, само може да го скапе, но ако новия биос оправя и някои други неща тогава да си преценява.
един съвет: като свалиш файла след това го свали още веднъж и го сравни евентуално с тотал командера дали са еднакви, ако не са продължавай отново.
Та да не стане грешка, хората от Gigabyte са направили ей тази програмка @BIOS, a това е адреса откъдето можеш да я дръпнеш от тук,
а самият BIOS от тук
Надявам се това вече да ти помогне![:D]
sempronite-бяха пуснати за да отвърнат на "нашествието" на celeron d ! но уви неуспешно ! имам преки наблюдения върху семпрон 2200 и селерон 2400 д ! просто няма база за сравнение !по всеки еидн показател сене4ето е напред! 3дмарк, аудиоконверт, видеоконверт и каквото изкате още а за клок ..... написа се не малко до колко се клоква Д-то и как вурви !
mxkolev, сравнението ти е неуместно:
celeron 2.4 d - $80
sempron 2.2 - $50
за $80 се взима sempron 2.6, a там нещата ще бъдат малко по-различни. не отричам, че sempron-a е слабичък, но като ще се дават примери, то нека поне бъдат коректни
Sempron-a s koito sam ot mesec e 2400+ bez problem na @1.83Ghz FSB 183Mhz Ram na 333Mhz(400 Mhz byaha mnogo scapi predi godina i polovina) MB Asus A7V8X KT400
nad 183 FSB zabiva, no problema mislya e v 333 Mhz Ram
my sample test with SiSoftware Sandra Professional (Win32 x86 Unicode) 2003.1.9.30
[img]c:\downloads\image2.jpg[/img]
[img]c:\downloads\image1.jpg[/img]
za $60 napravo si e super
ако държиш някой да ги види тези screenshot-и няма да е зле ги качиш някъде, а не да са ти на компа [:)]
абсолютна ПРЪЧКА - от 3-4 дни при мен е един Sемпрон 2300+ - за пациент е - дава малко по-висока производителност от XP Palomino 1600+(все пак 166FSB) - не се клоква(на 176MHz - пали забива, на 200 - не пали)
като съм казал, че не се клоква - за мен един проц се клоква без да му се повишава напрежението ... - не съм пробвал с повишаване - не мисля и да го направя..[B)]
пробван на KT400/ DDR400 / - с различни видеа( да не би от AGP да забива - Asus V9180SE/NV18 AGP 8x/64/64 bit, Axle GF4 MX440/NV 18 AGP 8x/64/128 bit, Axle GF4 MX440/NV 17 AGP 4x/128/128 bit, Manli GF4 MX440/NV 18 AGP 8x/64/64 bit, Palit Daytona GF4 MX440/NV17 AGP 4x/64/128 bit
паметта е V-DATA 400 - купена заедно с проца - освен тя дя гърми...[?]
Копие на поста ми от другата подобна тема.
"От двата Семпрона 2400+, които съм слагал на компове и двата тръгнаха от раз без проблеми на 200ФСБ без да се пипа нищо по напрежението. И това на обикновени дъна АсРок К7Upgrade с КТ880. 1 с боксовото охлаждане, което е много куцо, но го докара до 43-45 градуса, а другия с УисперРок4 38 - Idle."