Проблем с DMA трансфера на Elitegroup P4S5ADX
Не ми се смейте на дънцето, всеки прави грешки на младини:)). Проблема стана като сложих чисто нов АТА100 диск на споменатото дъно. От тогава DMA канала на който е закачен диска закучи на UltraDMA 2 mode и няма мърдане от там. Което за един съвременен диск е унизително. Някой да има идея как да отстраня досадния проблем?
Kakva marka e vuprosniyat ATA 100 HDD - vleze li v BIOS da si nastroi6 ru4no DMA settings?
причините са 3
първата я знаеш - вероятно харда да е дефектен
Втората също - дъното да не познава харда като хората
ТРЕТАА - провери ли кабела ( малко тъпо от моя страна ) дали е 80 жилен , и дали изобщо работи
В биоса не пипай настройките ръчно че ше стане по-голяма беля , дай му AUTO DMA
ПП
Още нещо - инсталира ли си драйверите за АТА 100 , от диска на дъното ?
Абсолютно сигурен съм, че кабела си е АТА100 (знам как изглежда кабел АТА33:)). БИОС си го разпознава като устройство с поддръжка на УДМА моде 5. И че диска не е дефектен, щото си го разцепих по всички правила и вече почти е пълен (Seagate). Явно става дума за промяна на настройки във Виндовс, така че да се разреши проблема.Няма какво друго да е. Дайте идея, че вече вдигам кръвно...
АМИ ОСТАВА
1.СКАПАН ДРАЙВЕР( ПО-МАЛКО ВЕРОЯТНО)
2. СКАПАН WINDOWS( ПОВЕЧЕ ВЕРОЯТНО)
А ЗАЩО ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ ? -
СКАПАН CAPSLOCK ( НАПЪЛНО ВЕРОЯТНО )
E v takuv slu4ai nai veroyatno e bad drivers for IDE controlers - raztursi se v internet dali ima6 novi driveri za dunoto - ina4e kolkoto i da e nepriyatno otiva6 kum reinstall na Wina (polzvai NTFS po stabilna e), 6tom v BIOSa vsi4ko e korektno i ti go vadi kato ATA5, problema e v wina, lo6oto e 4e ne moje6 da deinstalira6 IDE controler drivers po nikakuv na4in - moje samo da gi upgradeva6
Mejdu drugoto kak izvadi tova UDMA 2 mode iz pod windows?