-
Albatron PX865PE Pro ?
Здравейте,
Имам да попитам дали дънната платка Albatron PX865PE Pro поддържа Pentium4 1500MHz - Willamette процесори. Понеже в manual-a пише че само Northwood/Prescott. И ако не го поддържа, някой може ли да ми предложи дъно което да го поддържа и да е с 865PE chipset.
Предварително Благодаря!
-
Albatron PX865PE Pro ?
Незнам мисля че става само дето не съм сигурен... в тоя форум има доста по разбиращи хора от мене само дето незнам защо не са ти отговорили...
Отгорорете на човека бе хора [:D]
-
Albatron PX865PE Pro ?
865 чипсета държи до 3,4 GHz процесори на Nortwood & Pres"HOT" -
защо не са му отговорили- защото са сметнали това за шега- всеки който поне малко разбира знaе 4е i865чипсета държи всички процесори на s.478
ПП
Това дъно не държи процесори под 2 GHZ
( Всички пентиуми и селерони от 1,5 - 1,9 Включително ) от 2 ГХз нагоре всичко що е интел тръгва ( на с.478 де )
-
Albatron PX865PE Pro ?
Аз вече разбрах, че не поддържа процесор P4 Willamette 1500MHz. Но пък мога да ти покажа дъно, което го поддържа и това е Gigabyte 8IPE1000. Така, че има някои дънни платки с чипсет 865PE, които имат поддръжка на този процесор и някои които нямат. И мисля, че въпроса ми е напълно сериозен.
-
Albatron PX865PE Pro ?
Има и други дъна които го държат ( значи ако влезеш във www.intel.comи попрочетеш малко ще разбереш за какво става дума )
това че има изключения - не означава че i865 e бъгав
когато го изкараха от интел изрично казаха- този чипсет има 400 FSB , но официалнио не тръгва с този тип процесори.Този чипсет е направен за процесори със шина 533/800 , а твоя албатрон е даже със 1066 мхз ( ако се не лъжа )
Gigabyte 8EI1000 не мога да потвърдя със сигурност , но Gigabyte i865-GVMK ( който няма АГП -слот !!!) държи 1,5- 1,9 мхз процесори
чипсетите 848P-a / 845p-a ( 800 fsb ) не познават процесори от 1,7 надолу включително , Gigabyte 8ig1000G - не познава под 2 гхз процесори ( а са с един и същ чипсет както и със 8IP1000 )
Надявам се да съм бил изчерпателен ( а това отговаря на въпроса ти - дали аз мисля че си сериозен )