-
Проблем с дъно 6via zx85
Имам едно дъно Acorp 6via zx85 ver.1.3.Слагам му процесор pentium 3 на 750 mhz./100 mhz FSB/.Обаче не тръгва на 750 а на 500.предната шина я дава 66.Сменям джъмперите за 100 предна шина,и не тръгва.Може и това дъно да поддържа такъв процесор,защото никъде в интернет не можах да му намеря характеристиките.
-
Проблем с дъно 6via zx85
иам едно малко бъгче , смени биоса ,а виж дали имаше таблица на множител - те правеха мизерии - и затова ги спряха много бързо , иначе е осичка , поддържа и 1100МХз Селерон
-
Проблем с дъно 6via zx85
-
Проблем с дъно 6via zx85
Искаш да кажеш да флашна биоса.Ама тези биоси много са скапват след флаш.Аз пробвах на 6виа89 и едвам тръгна после.
-
Проблем с дъно 6via zx85
нещо бъркаш - през живота си съм флашнал много над 1000 биоса
нито един ен ми е правил проблем ( ако чипа едефктен - тогава съм съгласен , но той така или иначе си заминава , независимо от флашването )
-
Проблем с дъно 6via zx85
На сайта на Acorp няма биос за това дъно. Изобщо това дъно го няма. Присъства само в руските сайтове. Аз имам едно такова и чак биоса му се бави - разделите му излизат бавно на екрана [8D]. Със Celeron 633 вървеше по-бавно от К6-2. И според мен няма едно малко бъгче, а има много големи бъгове.
-
Проблем с дъно 6via zx85
http://www.acorp.com.tw/eng/download...d=154&lineid=1 - за Интелски чипсет
http://www.acorp.com.tw/eng/download...d=203&lineid=1 - за VIA Чипсет
@silverfox - моля те, не ми разваляй мнението за теб - помъчи се малко де - за по-малко от минута ги открих .
Относно проблемите - питайте ме. За тези машинки съм мноого напред с материала .
ПП
Относно К6-2 , ако е била на 350 / 400 /500 нищо чудно да върви по-бързо - 100Mhz FSB V/S 66.6 FSB ( най малко 33 % разлика )
вярно множителя е по голям на Celerona , но харда , видеокартата, паметта - работят с 1/3 по- бавно . Освен това K6 - има на дъното и 512 кеш , освен нейния си вътре в процесора - това не трябва да те учудва . Ако пуснеш целерона на 950 МХз ( 100 х 9,5 ) Тогава вече нещата коренно ще се променят .
-
Проблем с дъно 6via zx85
@Mr.TECHNO - imash edna bira