Проблем с ниски честоти след смяна на дъно
Преди два дена компютъра отказа да се включи и след тестване на всичко по отделно, се оказа че дъното е изгоряло. Днес купих ново дъно Asus A7N8X-XE, но за жалост се показа друг проблем. Влязох в БЙОС-а и какво да видя, процесора работи на 1.05 GHz, а той е Atlon XP 3000+, тъй че въпросните честоти са прекалено ниски. Смених БЙОС-а и пак си е същото. Някой да има идея защо така се получава и как да реша проблема ?
Re: Проблем с ниски честоти след смяна на дъно
Казваш че си тествал всичко отделно, а процесора как беше на другото дъно?
Цитат:
Първоначално публикувано от G_R_U
Казваш че си тествал всичко отделно, а процесора как беше на другото дъно?
На другото дъно работеше на 2095 GHz. На това дъно от подписа ми.
Много странно ,виж напрежението на процесора, фсб и множителя ,интересно ми е как са при 1,05 Ghz
В Jumperfree менюто задай мануал честота - то ще ти изпише номиналната от 200 fsb
sega predpolagam e na 100 x 10,5понякога се шашкат и трябва да се зададе ръчно
Асус - кво да кажа !
Цитат:
Първоначално публикувано от G_R_U
Много странно ,виж напрежението на процесора, фсб и множителя ,интересно ми е как са при 1,05 Ghz
Найстина е странно. Понеже не разбирам много от настройки на БЙОС-а ето какво пише:
AI Overcklock Tuner [Auto]
CPU Frequency [100]
FSB Spread Specrtum [Disabled] [Auto]
AGP Spread Spectrum [Disabled] [Auto]
Знам, че на предишното ми дъно изписваше CPU Frequency [200], но тук при всякаква промяна, компютъра не може да зареди и ми изписва че оверклока е не възможен.
Джъмперите са били така сложени, че работеше на 200 MHz след преместването всичко се оправи. Сега процесора е на 2100 MHz. :yahoo: :yahoo: