-
ABIT BX133 RAID problem
Gledam tuka srawnitelno smisleni saobshtenia se razpiswat, ta rekoh i az da popitam neshto.
Znachi - pod raka mi e slednata konfiguracia:
ABIT BX133\RAID
Coppermine 733
256MB DIMM
Matrox G400 MAX Dualhead
SoundBlaster Live Value
3Com lan-card 10/100
TEAC 40x
nachi - mashinata bachka, bachka i bez nikwa widima prichina izbiwa sas sin ekran i "Hardware Malfunction". Nikakwi error-code-ta, nikakwi obiasnenia. Kato kazwam bez nikakwa prichina - razbiram che kakto si spia - prez noshtta stawam i gledam screensaver-a sprian, monitora raboti i na nego towa :-) I go gledah mnogo izumeno.
Niakoj da ima niakakwa ideia ot kakwo moje da e?!
Znachi - smeniah absoliutno wsichko izlkiuchae dyno i procesor... - problema si sedi.
Mersi predwaritelno.
Pozdrawi,
Krassi
-
ABIT BX133 RAID problem
moje da e ot video kartata, zaradi BX chipset-a ( 2/3*133 )
vij iz manual-a, Lan-kata ako iska BUS-Master PCI dali ne e slojena na slot sys sharing na IRQ( ATA 66/100 controlera, pri mene ima sharing sys 5-tiq slot,do ISA-ta )
Abit BE6-II v1.0
-
ABIT BX133 RAID problem
С какъв Windows си ?!
The_UFO
the_ufo2000@yahoo.com
http://www.theufo.net
-
ABIT BX133 RAID problem
Windows 2k Professional.
Ne e ot video-kartata - probwah i s Ge-Force - sashtia problem.
I mrejata ia mahnah - i bez neia se dani.
I problema go reshih mnogo radikalno - smenih danoto s ASUS CUCL-2 ;-)
Pozdrawi,
Krassi
-
ABIT BX133 RAID problem
Ne dei taka be 4ovek qvno drugade e problema.Abit BX-133 Raid e mnogo hubavo duno ako sudq po preporui na poznati...qvno problema e drugade a ne v dunoto...
The_UFO
the_ufo2000@yahoo.com
http://www.theufo.net
-
ABIT BX133 RAID problem
Mi ne znam i az. Fakt e che weche 3-i den mashinata raboti bez spirane i ne e zabila nito wednaj. Smenil sam samo danoto i wentilatora (shtoto Ball-Bearing ventilatora ne wliza na ASUS dynoto). Wsichko drugo si e sashtoto.
Kakto i da e - predpolagam che danoto e smazwashto dobro za processor, kojto bachka na 66Mhz, ili dori na 100Mhz, no 133Mhz maj mu idwat twarde mnogo.. Ili pone az taka si gi obiasniawam neshtata.
Krassi
-
ABIT BX133 RAID problem
S kakwa pamet si??? Ako si s "noname" , wzemi nqkakwa markowa PC133 za proba (kingston se namira u nas), za6toto BX raboti na 133MHZ samo s ka4estweni DIM (Mushkin, Corsair, Crucial, Kingston) moduli.
Nawremeto imah MSI BX Master i toi rabote6e 100% stabilno na 155MHz FSB (CuMine 600@930)s Crucial-128MB(Micron 7E) 2-2-2. S "noname" pamet PC133 (chip-ve na Micron 75)edwam stiga6e 120Mhz-100% stabilno.