Различно натоварване на двуядрен процесор !
Здравейте, вчера пуснах да конвертирам няколко видеоклипа от MPEG2 на DivX и забелязах, че двете ядра на процесора
работят с различно натоварване (единия около 30-40%, а другиа 60-70%, а общото натоварване - 80-85%)
P4 3Ghz, 530J, L2... OS - XP Pro, SP2....
MB - FOXCON
имам и 2xАТА и 2xSATA HD
RAM 2x512
GeForce 6600 - 256Mb
Според вас това различно натоварване нормално ли е, или нещо се е скапало.
Не съм много сигурен, но преди около 3-4 месеца (тогава за последно поглеждах в Task Manager-a)
натоварването на ядрата беше симетрично...
Re: Различно натоварване на двуядрен процесор !
И каква по точно програма си използвал за да конвертираш видео клиповете.
Различно натоварване на двуядрен процесор !
програмата е TMPGEnc Expres, на друг компютър, същата програма натоварва процесора равностоино...
Процесора пак е двуядрен, но е 2,4Ghz, пак е с 2х512 RAM....
Възможно ли е да се е прецакало нещо от Sisoftware Sandra
Тази програма ми показа, различна температура на двете ядра и съответно
различна производителност при тестовете. А може ли проблема да е физически - нещо пастата
да не уплътнява, радятора да е на една страна и да не охлажда еднакво цялата повърхност....
Не разбирам - правя си логични изводи, може и да са глупави, да няма нищо общо - :help
нзн дали нещо не съм разбрал но това Пентиум от серията 5хх ли е ... ако е така - този процесор не е двуядрен ,въпреки ,че има две логически ядра... , но не и физически
много точно казано @connect ! 530 е HT - т.е с едно физическо иу две математически ядра.
относно въпроса - това е правилния начин на работа, ядрата трябва да се натоварват равномерно .