Re: Относно звуковите сигнали на дънната платка
По принцип зависи от вида на BIOS - AMI, AWARD, Phoenix... Виж на тази страница или пусни в Google едно търсене за "bios beep codes". Ако знаеш точния модел на дъното, може да се види в упътването точното описание на звуковите сигнали.
Re: Проблем с дънна платка
А паметите които си тествал дали са съвместими с това дъно (чипсет)?
Да, така мисля
Всички са SDRAM, PC133 от идентични на проблемната машина, Даже 4 от тях работят на две машини със същия чипсет.
Тествах ги с MEMTEST 86 от UBCD, не дават грешки
Опитай да извадиш батерията и да нулираш BIOS (при изключено захранване). Виж джъмперите по дъното как са настроени, да не би нещо да е overclock-вано... друго не се сещам.
И нулирането на БИОС-а опитах, никакъв ефект... писука си това е... :-(
Може ли малко история? Какво стана: вчера си работеше, а днес като го пусна пищи и не тръгва? Или нещо бърника вътре? Докато си мислиш- погледни дали не си затъпкал някой боклук в слотовете за паметите докато ги въртиш....
llll , няма история. На едно приятелче е, скапало му се нещо, дал го да го оправят и сега е на тоя хал, така го получих аз. Доста неща опитах, но без резултат... най-вероятно ще сложа друго дъно и процесор, но ще трябва да преинсталирам, а на този компютър има специализирани програми за слепи, а аз ги нямам...
А доста време остана без компютър това момче, аз за сляп човек няма много варианти за забавление...
Все пак благодаря на отзовалите се!
Успех!!! Каузата е благородна... Дано намериш в някой вехтошарник аналогични...
Може би е добре да извадиш платката от кутията, да я издухаш едно хубаво, да я огледаш, да смениш захранването и да повториш теста с паметите.
Проблема след като издава единичен повтарящ се сигнал е или памет ( но ако работи ) е възможно две други становища :
1. Опукал биос ( или се е затрил , или чипа е заминал )
-най-лесно е - кажи ми модела на дъното ( производител и буквички ) и ще ти флашна един чип
2. Опукало захранване или управление към шината на паметта- трудно за намиране и много трудоемко- често цената е над тази на дъното !
ако си решиш да пробваш с биоса - просто ми пиши !
След като пищи - дъното е наред , но не винаги !