[VIA] Дънна платка колкото карта за игра! :-)
Дънна платка колкото карта за игра
Излезе първият продукт по новия форм-фактор Pico-ITX
22/04/2007 | TechNews.bg
http://technews.bg/images/Image/VIA-Pico-ITX.jpg
"Първият образец на дънна платка с форм фактор Pico-ITX обяви тайванската компания VIA. Това е най-малката x86 дънна платка, гласи официалното съобщение от производителя.
Моделът VT6047 има размери на карта за игра и е предназначен за изграждане на ултра-компактни компютърни системи на базата на архитектура x86. Платката е проектирана да работи с енергийно-ефективни процесори, като VIA C7 или без-вентилаторните VIA Eden.
Форм факторът Pico-ITX е разработка на VIA, целяща по-нататъшна миниатюризация на компютърните платформи. Платките Pico-ITX имат размери едва 100х72 мм.
Преди пет години беше въведен форм факторът Mini-ITX с размери 170х170 мм. Последва Nano-ITX със 120х120 мм, за да дойде сега ред на Pico-ITX. Новите платки ще позволят на производителите да създават по-малки, по-икономични и по-безшумни компютърни системи, посочват от VIA."
Линк: http://technews.bg/info.php?id=3349
Коментар: Язък, че размерите на записващите устройства ще **** мамата на цялата идея... :-memnon
Re: [VIA] Дънна платка колкото карта за игра! :-)
стандартите не са ли ATX, съответно mini-ATX, Pico-ATX.......technews пак демонстрират професионализъм....
Бъдещ Ъпгрейд на тази дънна платка ще бъде интересен :)), както и на процесора и рама примерно.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Бъдещ Ъпгрейд на тази дънна платка ще бъде интересен :)), както и на процесора и рама примерно.
като каза "рам", за защо нещо не я виждам на това дъно....?! да не е от обратната страна ;)
На мен ми е по-интересно какъв ли ще е размера на вентилатора, който ще охлажда всичко това... :081:
И винаги, когато не ви хареса нещо, можете да я пъхнете на продавача в...
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
На мен ми е по-интересно какъв ли ще е размера на вентилатора, който ще охлажда всичко това... :081:
Тия нямат вентилатори. За духането се ползват блондинки. :yahoo:
Аз пък съм доста оптимистично настроен към този форм-фактор. Вече си го представям на мястото на радиото в колата.....
Цитат:
Първоначално публикувано от MetalMilitia
Аз пък съм доста оптимистично настроен към този форм-фактор. Вече си го представям на мястото на радиото в колата.....
и после що има катастрофи - щото някой докато кара си пуснал в колата NF- Carbon
Аха, това потвърждава по-горното ми мнение.