Въпрос за дъно и процесор
:help да попитам.....В момента имам едно дъно което е Intel Bimini BI440ZX с процесор Intel celeron SL3A2 -400MHz Socket 370.Мога ли да сменя процесора с някои друг да засиля малко тоя комп.Ще съм благодарен да ми кажете какви са възможните опции за ъпгреид на това дъно за да изтискам максимума от това дъно
Re:Въпрос за дъно и процесор
леле в каква древност ни върна :)
та, значи, твоето дъно, съгласно http://www.motherboards.org/mobot/mo...40ZX%2BBimini/ поддържа до пентиум 3 на 100 МХц шина. това означава, че (поне на теория) би трябвало да можеш да сложиш всичко до 1ГХц
че ще го засилиш, ще го засилиш... ама какво ще постигнеш с това? експериментът ще е по-скоро само академичен, а не практичен ;)
A от какво ще ми насича видеото?....видео картата е AGP 32мб и компа има 256 Ram ....това ми е целта...видео клиповете да не ми насичат...ako е от картата, насочете ме каква да взема.....
@FearMe -не мятай човека
P3 - 1000 e със 133 ФСБ
Мисля че най-големния бе на 550/100/256cache.
за видеото - AGP 2x , можеи да познае AGP4x , но не е сигурно.
Съвет
намери еднии 100-а лева и си купи далеч по-добро компче.
Тази машинка я ползвам да слушам музика,за чат,да напиша някои документ на Word и чат-пат да изгледам някои клип :) ....не да правя велики неща.... така че ако има възможност да ги подкарам клиповете ще е добре....но не си заслужават 100-те лева за това. Ако стане...стане...ако не...здраве да е :Drinks:....просто търсех дали има възможно решение..обаче машинката работи с XP :jamaika
@Mr.TECHNO
имаш право, но това дъно виж, работи на 100MHz
После като гледам наистина е допотопно - Maximum Memory - 256MB, IDE - 33, USB - USB 1.0...
mr.techno няма право, защото Р3 на 1000 coppermine си е баш на 100 шина, и си го има и за слот 1, и за сокет 370 :Р
има И на 133, а не САМО на 133
P Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
mr.techno няма право, защото Р3 на 1000 coppermine си е баш на 100 шина, и си го има и за слот 1, и за сокет 370 :Р
има И на 133, а не САМО на 133
FearMe веднъж сме спорили по този въпрос с тебе
според тази таблица на слот 1 такъв образ нема
http://www.intel.com/design/intarch/...pentiumiii.htm
той си е FC-PGA S 370,
a Slot 1 са Katmai & Klamath