Проблем при ASUS A7V8X с CAS 3
Имам следния проблем. Сложих си такова дъно преди няколко дена обаче в биоса при настройките за паметта няма CAS 3 (само 2 и 2.5). Паметта ми е Samsung DDR400(cas3). A в сайта на ASUS пише, че тая памет е сертифицирана от ASUS, което идва да рече, че би трябвало да дъното да си я познава. Да ама не. Преди това бях с дъно GA-7VAX и то си я познаваше и си имаше CAS 3. Ако някой има идея защо е така. Значи и при дъно А7V333X e същия проблем.
10X
Abe kolko e "sertifizirana" ...
>
Нещо не разбрах какъв ти е точно проблема?
Дъното работи ли с паметта в режим cas2.5? Ако отговора е да, тогава какво те притеснява?
Щото наистина е така - A7V8X ако не се лъжа не "вижда" cas3, само 2/2.5....
janko ,аз имам същото дъно от известно време.
Въобще няма вариант да видиш CAS 3 на него както ти каза Mollov.
А за тези памети дето ги пише в книжката или на страницата на Asus....остаи:)
Иначе дънцето бива ...:))) в момента пишат 10-а поредна бета на биос v1011 :)))))))
Честно, виж в Asus!Обаче бачка rock!
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by nikito
janko ,аз имам същото дъно от известно време.
Въобще няма вариант да видиш CAS 3 на него както ти каза Mollov.
А за тези памети дето ги пише в книжката или на страницата на Asus....остаи:)
Иначе дънцето бива ...:))) в момента пишат 10-а поредна бета на биос v1011 :)))))))
Честно, виж в Asus!Обаче бачка rock!
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Това че пишат бета биос не ме вълнува особено докато не се появи финален. Мисълта ми беше. че липсва CAS 3.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Mollov
Нещо не разбрах какъв ти е точно проблема?
Дъното работи ли с паметта в режим cas2.5? Ако отговора е да, тогава какво те притеснява?
Щото наистина е така - A7V8X ако не се лъжа не "вижда" cas3, само 2/2.5....
Не бе то дъното си баца на 6, обаче не мога да изпържа шината на повече от 188 щото паметта си иска CAS 3 и тва си е. Както се казваше в оная приказка "тя она кравата си сака бик"[:D]
Ами кой ти е казал, че проблема за над 188FSB е в паметта? Ти пробва ли с друга памет, че да си сигурен? [?]
Според мен и дъното си "спира" там някъде, никой не е казал, че трябва да удари 200FSB [;)]
А за избора ти на памета хич няма да коментирам. Ти явно не си чувал за TwinMOS, за съжаление [:)]
Виж и при мен се получава така на 188 или 189 mhz просто спира и не boot-ва.Дотам няма проблем
наистина той си идва "отраз".
Пробвал съм :
Kingmax DDR400(много съмнителна с нея стигаше наи-малко),Samsung DDR400(ок но не беше моя)
TwinMOS DDR400(също за проба) и в момента съм с Kingmax DDR333 SR с която работи 2месец на 182FSB cas2
Разбери ме правилно,просто споделям информация :)
А може би наистина дъното може толкова.
аз и не виждам смесъла да си тормозиш компонентите само заради 200 шина - при CAS3, особено при положение че ще е едноквж бързо със 188 CAS 2.5 примерно...паметта ти е куца, а от АСУС CAS 3 нема...
Може би сте прави. Само питах де. То и в книжката на асуса не пише да има CAS 3. Така че 187-188 и тва е.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by janko
Може би сте прави. Само питах де. То и в книжката на асуса не пише да има CAS 3. Така че 187-188 и тва е.
... ochakvame poveche - ama takav ni bil kasmeta [:D][:D][:D]
Samo nema da se kosish, ami pochvaj da sabirash parichki za A7N8X .... i za po-dobra pamet [}:)]
>
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by XM6002B
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by janko
... ochakvame poveche - ama takav ni bil kasmeta [:D][:D][:D]
Samo nema da se kosish, ami pochvaj da sabirash parichki za A7N8X .... i za po-dobra pamet [}:)]
>
Ти нещо не си добре. Е за кво ми е. Никви дъна повече. Следващото ми дъно ще е елитгруп....барем е евтино[:D]