Отговор: Upgrade на дъно ASUS M2N-SLI Delux
Не казват директно, че нямат време и не им се занимава, разбира се.
Просто изказват мнение, че проблемът е в дъното и ми дават съответните оферти за замяна с втора ръка или ново. Не ремонтират дънни платки, защото било безсмислено и т.н.
А и ми писна да разнасям PC-то, което не е нито леко, нито удобно за носене.
Колкото изкара - изкара. После - ново!
А информацията, която получих в темата ми е много полезна!
Благодаря още веднъж на всички!
ми безсмислено е разбира се, да се оправят дънни платки. Аз не виждам, защо трябва да седна и да ти оправям дъното, което в крайна сметка, ще ти излезе равно на цената на едно оказион
Ако погледнете от другия ъгъл - дали е по-малко безсмислено в тази машина да влагаш пари за диагностика и друго дъно? Та накрая, като теглиш чертата - няма ли да излезе на цената на половината машина (поне)? Е за работа - ще я пусне да работи - ок, но няма да е по-бърза, няма да е с по-добро видео....
Цитат:
Първоначално публикувано от
preparatos
Ако погледнете от другия ъгъл - дали е по-малко безсмислено в тази машина да влагаш пари за диагностика и друго дъно? Та накрая, като теглиш чертата - няма ли да излезе на цената на половината машина (поне)? Е за работа - ще я пусне да работи - ок, но няма да е по-бърза, няма да е с по-добро видео....
Диагностиката ти казава какъв точно е проблема и струва 15-20 лв, които някои фирми приспадат, ако решиш да ремонтираш. Ако ремонта ти е скъп, плащаш само диагностиката...
Та дали си струва да дадеш 20 лв за диагностика(даже да не ти се приспаднат) или е по добре да дадеш 100 лв за ново захранване. А ако не е от него...?
Е само диагностиката няма да реши нищо. Най-образно казано - на един телефон за 120лв. има ли смисъл да му правиш диагностика? И като ми кажат, че дисплея е пукнат какво? Не съм за 20лв, но за мене са грешни пари....
А захранването е много важно, и при нова машина може да се ползва. Даже един Сийсоник голд ще е още по-добре.....:)
Диагностиката е 5лв. Кви 20лв ?
ако не става не дължиш нищо.
Едно дъно АМ2 с процесор струва не повече от 50лв
@ mr.techno
А една поправка на дъно?
зависи колко авер ти е майсторът ;)
3 Прикачен файл(ове)
Цитат:
FearMe
зависи колко авер ти е майсторът ;)
:thumbup в фирма никои няма да ти тества, памет, HDD, кабели, захранване... За 5 лв ама това са подробности...
Цитат:
preparatos
Е само диагностиката няма да реши нищо. Най-образно казано - на един телефон за 120лв. има ли смисъл да му правиш диагностика? И като ми кажат, че дисплея е пукнат какво? Не съм за 20лв, но за мене са грешни пари....
А захранването е много важно, и при нова машина може да се ползва. Даже един Сийсоник голд ще е още по-добре.....:)
Не си прав. В "най-лошия" случай диагностиката ти казва къде е проблема, а в много случай ти го решава...
Имах един много интересен случай преди време. Донесаха един работен фирмен компютър (на 1 година). Та както си работят хората компютъра им се рестартира, губят незаписана информация документи и т.н.
Та хората бяха полудели, и направо исках да сменят целия компютър (компютър на 1 година). Та след диагностика на машината и тестване на всички компоненти, се оказа, че всъщност на машината и няма нищо. Проблема е бил в захранването в офиса им. Та оправиха си го и сега нямат проблеми...
Снимките които бях обещал
Прикачен файл 14699
Прикачен файл 14700
А това е фортрон
Прикачен файл 14701
Разликата е очевидна...
Да ви кажа, първо почнах от захранването 230V. Аз съм с един разклонител със защита MGE, който вече е пред пенсия.
Смених кабела, контакта с токовия кръг, занесох PC -то в съседния блок даже при мой приятел - все същото.
Моля ви, не спорете, защото всички сте прави!
Просто в момента се повреди и друг домашен уред, спрях да се занимавам с PC-то.
За съжаление там се искат скъпи инструменти и не мога да извикам Неволята!
Втора ръка читаво дъно с такива възможности за свързване едва ли ще намеря. Или поне не на тази цена.
Здравей,
Ще ти споделя моя опит с това дъно...дори в момента съм с такова. Преди време имах същото и ми изгоря чипсета. С 300 зора успях да намеря същото чисто ново защото дисковете ми бяха в RAID и исках да не развалям райда. Както и да е...дъното може да поддържа последното издихание (при последен ъпдейт на БИОСА) Phenom x4 9950 Black Edition (с такъв съм). Проблема който описваш по-горе ми мирише на избили кондезатори - или по дъното или по захранването. Трябва да прегледаш добре и двете. При мен първия път бяха на дъното, а на следващия бяха по захранването. Ако е от него си купуваш едно китайско GoldenField 600 W което струва 30 лв. Другото което имах като проблем е много често се чупеше пластмасовата подложка на която е хванат радиатора и съответно не правеше добър контак и хоп син екран.
Цитат:
Nasko Golomehov
Здравей,
Ще ти споделя моя опит с това дъно...дори в момента съм с такова. Преди време имах същото и ми изгоря чипсета. С 300 зора успях да намеря същото чисто ново защото дисковете ми бяха в RAID и исках да не развалям райда. Както и да е...дъното може да поддържа последното издихание (при последен ъпдейт на БИОСА) Phenom x4 9950 Black Edition (с такъв съм). Проблема който описваш по-горе ми мирише на избили кондезатори - или по дъното или по захранването. Трябва да прегледаш добре и двете. При мен първия път бяха на дъното, а на следващия бяха по захранването. Ако е от него си купуваш едно китайско GoldenField 600 W което струва 30 лв. Другото което имах като проблем е много често се чупеше пластмасовата подложка на която е хванат радиатора и съответно не правеше добър контак и хоп син екран.
Егати дъното :BigGrin
Относно кондензаторите те правят верижна реакция. Ако тези на захранването не филтрират напрежението както трябва, нормално е скоро и тези на дъното да избият...
Мога ли да помоля за съвет относно видео карта за това дъно?
Нова по-евтина или втора употреба, съвместима със слот PCI Express x16 и HDMI поне v.1.3.
Дъното тотално умря!
Днес го занесох на сервиз и диагнозата бе повреден чипсет. Сервизният специалист ме увери, че всичко останало е ОК.
Даже беше сменил пастата на процесора, като всичко ми струваше 12лв. и хамалогията по носенето и връщането.
Предложиха ми едно ново дъно (2013 набор модел на ASrock), но то направо с беше скромно.
Може ли да се намери същото / подобно дъно втора ръка? Или по-добре подобно като функционалност, но актуален модел?
Явно всичко ще се сменя...
Edit 08.08.15:
След 3 денонощия "почивка" на PC-то, разкачено от захранване и HDD, без CMOS back up battery. Реших да пробвам дали няма да стартира, като преди това възстанових батерията, но оставих SATA и захранващите кабели на HDD изключени.
Още при първите 4 стартирания ми стана ясно, че имам шанс. На 10-то дори успя да зареди BIOS и да изписука дъното. Обаче при зареждането на Win изгасна. И така поне 30 пъти натисках бутона, та чак пришка ми излезе на пръста. В крайна сметка гадинката стартира и го тествах с Hiren Boot CD Mini Windows, при изключен HDD. За да не повредя него или Windows-a, като миналия път.
Вече почти 2 денонощия компа работи без проблеми. През това време съм го спирал 5-6 пъти и тръгва нормално.
Всичко това ме навежда на мисълта, че моят проблем е в BIOS, а не в hardware. Няколко пъти го update-вах и вече не знам какво има в резервната банка.
Някакви идеи какво да правя?
при условие че тръгва без хард , ме навежда мисълта че проблема ти е в харда. Компа без него тръгева,с него не иска !!!
А в сервиза отиди и си искай компенсация и за загубеното време и пари и за грешната диагноза, честно смяна на паста за 12лв си е направо обир.