Отговор: казус с рам памет
На лепенката 4ката е обща за двете памети (ако са в кит и са в обща кутия). Преди време се бях ядосал на Кингстън заради подобен казус. С две ДДР800 памети в кит дъното ги палеше на 667 MHz и не искаше по никакъв начин да ги пусне на 800, дори SPD-то ги четеше, че са 667 MHz. Оказа, се че на 800 мегахерца са тествани и работят ....след клок. Това тотално ме отказа от продуктите с този бранд. При теб може да е несъвместимост между дъното и паметите (когато се опитва да ги подкара в двуканалаен режим). Хъм сега прочетох, че си с i3 процесор при който мемори контролера е в самият процесор. Почети из нета дали няма решение на проблема ти.
Взех назаем др. кит Кингстън (едни много ниски) същата работа.
След повечко проби забелязах, че нито една памет не тръгва, дори самостоятелно когато е на слот№2.
Ако е на слот№1 тръгва, на 1+2 не, само на №2 също не.
Възможно ли е нещо на процесора/дъното или слота да им има ?
Стария процесор г620 е продаден и няма как да тествам, но съм почти сигурен, че ще работи всичко.
Дъното е гаранционно, мога да се боря да ми го сменят, но ако с др. процесор работи как ще го сменят ?
В краен случай мисля да ги продам и да взема една 4 или 8 и ще карам на един канал, надали ще е толкова бавно.
Ако ти се занимава извади процесора и огледай внимателно слота дали няма някое пинче което не контактува. ПРеди няколко години заради огънато краче на процесор АМД (мемори контролера също е в процесора) пак нямах достъп до едната банка. памет.
Вече бях посъветван за същото, само че знам, че тези малките крачета (ако е криво)
едва ли не нямат изправяне.
Така е, трудно се изправят ако са криви, но ако видиш такова краче, можеш да опиташ да замениш дъното гаранционно. Винаги можеш да кажеш, че си го ползвал с един дим и когато си решил да сложиш втори и ...греда.
от 2 седмици насам ми се наложи да изправя поне няколко крачета. По-добре го върни директно и не се занимавай- нещо е окъсило или просто слота не работи.
След като има гаранция - не се занимавай- носи го както е и толкова.
Т.е. да върна процесора обратно, на този който ми го продаде или към фирмата от която е.
Ако му е криво крачето, надали ще ми признаят гаранцията нали
п.с.
свалих го огледах го, видимо нищо му нямаше
почистих го, паста наново и паметта се показа 2х 4
..... неам думи
Цитат:
Първоначално публикувано от
get
Т.е. да върна процесора обратно, на този който ми го продаде или към фирмата от която е.
Ако му е криво крачето, надали ще ми признаят гаранцията нали
п.с.
свалих го огледах го, видимо нищо му нямаше
почистих го, паста наново и паметта се показа 2х 4
..... неам думи
на този процесор няма какво да му изкривиш( Dot pins ), но виж лош контакт е друго .
Честито, значи не е правило добре контакт. Хубаво е когато свършва добре :)
Такова нещо /с контакта/ за първи път ми се случва.
Някаква идея ?
Все пак ще сменям охлаждането, надявам се да не осъмна пак с 2рам само :-)
Шанса пак да се случи от мръсен контакт е малка. Така, че не го мисли.