На такова дъно, нова видео карта ???
Здравейте, синът ми иска да ъпгрейтне домашния ни компютър с нова видео карта, харесал е тази:; Asus Nvidia GeForse GTX750 TiOC 2048MB GDDR 5, 128bit. Старата карта е 1024 MB CF210DDR3 64B PCIexpress
Дъното е /поне това което прочетох/:
Asrock Gigabit DX 10.1
RAM Памет
6GB DDR3 1333 MHz
Процесор:
Intel g645
Благодаря.
Отговор: На такова дъно, нова видео карта ???
Сигурно имаш впредвид, че старата е GF210DDR3. Новата сигурно е тази. Няма никакви проблеми да се смени ,само захранването трябва да отговори на условието ,което е записано --->Power Consumption up to 150W1 additional 6 pin PCIe power required.
emil vasilev, тези карти са по 60 вата, като повечето се захранват от PCIE слота. Тази дори да има 6-пинов конектор, пак може да се захрани от слота или да се ползва преходникът ѝ от молекс към 6 пина, aко захранването няма PCIE кабел. Такава конфигурация няма да мине 100 вата и всяко захранване ще върши работа. По важно е тук, че това пентиумче ще спъва дори слабата 750TI.
Dimitrov100 , дали процесора спъва видеокартата е относително понятие. По - скоро се чудя защо е купувана GF210 след като е по-слаба от вградената графика на G645.
Няма никакви понятия и нищо относително. Не повече от една втора ръка HD7750 GDDR5 или r7 250 (но тази с 512 шейдъра, а не с 384), такава карта също е 50- 60 вата и се храни от слота.
Dimitrov100, извинявай , не съм геймър ,ама как реши че е GTX750TI е слабак, а HD7750 GDDR5 и r7 250 са по-добри?
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
Dimitrov100, извинявай , не съм геймър ,ама как реши че е GTX750TI е слабак, а HD7750 GDDR5 и r7 250 са по-добри?
Явно не само не си геймър, а и от хардуер не разбираш, отделно четенето или четене с разбиране ти куцат. Обяснявам ти го като за 12 годишен:
GTX 750TI е слаба карта за гейминг-GeForce GTX 750 Ti | Specifications | GeForce, но дори такава, ще бъде спъвана от процесора- излишно дадени пари за нея. И поради тази причина: "Не повече от една втора ръка HD7750 GDDR5 или r7 250 (но тази с 512 шейдъра, а не с 384)", като от това трябва да си направиш извод, че HD7750/ r7 250 (GDDR5, 512 шейдъра) е по- слаба, но по- евтина и по- подходяща в случая. В другия форум, от който черпиш знанията си, има надълго и нашироко коментари по въпроса.
Dimitrov100 .благодаря за ценните разяснения. Изглежда доста съм изостанал и 819 GFLOPS са върха на сладоледа. Моята HD Graphics 4000 едвам се довлачва с 294.4 GFLOPS.
Вкарваш се в едни филми, които ти са още по- неизвестни, защото точно тук нещата са относителни.