coprocessor и може ли да се спира и пуска
значи проблема се състои в това че когато почнах да инсталирам вин98 той ми каза че съм нямал coprocessor а с вин95 няма проблем става въпрос за процесор Am486™SX2-66
(A80486SX2-66) на АМД а pc то е "compaq presario 720 cds" значи когато го рестартна ми пише че е спрян coprocessor а значи все пак има ама как се пуска да мога да му сложа поне една 98 ца
Трябва 486 с математически копроцесор, не може иначе.
486SX няма матемтически копроцесор, само DX има ...
Абе карай си със вин95. Вин98 е доста тежък за 486. А че няма ко процесор няма. На тоз комп по прицип най добре върви вин 3.11.
за първи път чувам за 486 sx2 66- абсурд -само dx2 има
Аве не дей да ме караш да търся сега инфо за SX2-66.... че имаше някакви такива по едно време, за малко да си купя....... ма нали DX означава и FPU, зат'ва предпочетох DX2-66, пък и го клокнах на 80MHz..... ехххххххххм носталгия....
виждам че някои от вас са имали взимане даване с тези машинки а да ли мога да му сложа един пентиум 1 процесор или просто да го изхвърля ама машинката ако не за друго за един рутер ще ми върши работа е ще му сложа един линукс примерно (койот)
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by TrIK
виждам че някои от вас са имали взимане даване с тези машинки а да ли мога да му сложа един пентиум 1 процесор или просто да го изхвърля ама машинката ако не за друго за един рутер ще ми върши работа е ще му сложа един линукс примерно (койот)
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Можеш можеш, само трябва по-яко да удряш с чука [:D]
Случайно да си чувал, че има различни цокли за различните процесори? 486 е на socket 3, а Пентиум 1 е на socket 7 /от по-старите има и на socket 5/ Тая стара щайга няма какво да я мъчиш, от Москвич Мерцедес няма да стане. Ползвай си я с 95-цата, щом ти върши някаква работа.
До колкото си спомням имаше някакви емулатори на копроцесор можеш да потърсиш с него може и да стане, но едва ли си заслужава.
[:p]ok 10x на всички за инфото :))) да ви се връща :))))[8D]