Как се отключва кеша на Дурон 1600?
  Здравейте!

Питанията са ми няколко:

1. Как се отключва кеша на Дурон 1600? Какъв степинг трябва да има процесора за да има голяма възможност за отключване. Мисляч че ще имам възможност да пробвам проц-а преди да го купя.

2. Имам GB 7VRXP до 133 шина. От BIOSа мога да пускам много повече, обаче делителя си остава 1/5. Това създава ли голям проблем при другите компоненти. Правил съм опити и съм стигал до 155 шина с ДУРОН на 1000. Има ли някаква опастност за диска?

3. На дъното липсва едно ключе / няма го физически, но има спойки/, което би трябвало да пуска шина 166 и евентуално друг делител за 33/66. Някой пробвал ли е такива каламбури

4. Благодаря предварително на всички, които ще помогнат!!![:)]
  Забравих.

6. С какво да тествам дали кеша се държи стабилно?
  1. Отключва се лесно, трябва да се свърже L2 мостчето, което е най-близо до "гумената тапа" т.е. последният L2 ( или първият - зависи от къде го гледаш ).

За степинг не знам да има някаква зависимост, всичко е на късмет.

2.155FSB не е толкоз много, под 40PCI ще имаш.... ако си с нов диск няма да е проблем. Дъното ти не поддържа 1/5 ( PCI ) делител, само 1/4.

3. Т'ва няма да стане, KT333 няма 1/5 PCI делител.

4. Няма защо, нали зат'ва е форума [;)]

след 4 следва 5:

5. С каквото намериш за добре - ако имаш грешки в кеша вероятно и Windows няма да можеш да заредиш.
  Здасти Моллов!

Свързването на мостчето със какво трябва да стане. 

Може ли като стария начин с молив или трябва проводима паста.

Не е добре да остават следи по процесора, щото ако не атане с кеша, ще го връщам.

Прав си, че 155 не е много, но го правих с Дурон от 100 шина нагоре.
  Ами пробвай и с молив, ако си достатъчно добър може и да стане... поне чух за 1 успешен случай, значи теоритично става, че и практически чат-пат.... само после не знам молива колко добре ще можеш да го махнеш, щото ти трябва много добре да го наслоиш.
  От гледна точка на махането и неоставянето на следи преди всичко избери Дурон със старата организация на мостчетата. Погледни преди това на http://www.overclockers.ru/news/news...&id=1063571572 kакви са разликите между старата и новата опаковка :).
  Сребърна (проводима)паста използвай, че по-лесно се чисти.

//offtopic Моllov  АSUS A7V333 нямаше ли 1/5 делител ?
  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

//offtopic Моllov  АSUS A7V333 нямаше ли 1/5 делител ?

<div align="right">оргинално мнение на lightmaster</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ае има, скивай к'ви глупости съм писал по-доле.... KT333 си го има 1/5 делителя, работи на 166FSB при 66MHz AGP и 33MHz PCI.... кат съм го писал т'ва по-горе съм си мислел за 1/6 и 200FSB...
  И кажи какви са резултатите, ще стискаме палци :))
  Здрасти!!!

Моллов,

кажи как да си пусна 1/5 делител на моето дъно - GB 7VRXP, или посмъртно не мога.

Би било добре, щото определено има какво все още да се пуска над 166.

В момента съм в командировка, но като се върна започват пробите!!!!

Здраво писане по процесори ще падне! Пък може и с първия да случа!?