за двупроцесорните машини
Здравейте, мисля че ще е итересна темата за двупроцесорните машини, пък и мене в момента ме интересува нещо...
има ли разлика в процесорите за едно и дву-процесорните конфигурации и има ли разлика в другия хардуер , например в ХДД...
ще съм ви много лагодарен ако споделите с мен вашия опит или дадете съвет по темата [:D]
Гледам че никой не се наема с отговора та нека вложа малко подправки..
//блаблабла
Процесорите за 2процерни системи се различават от 1пр..Как иначе производителите ще ни цицат допълнително.
Дъната трябва да са за 2процесора :))))))))))) По това се различават
За всеки процесор трябва по 1 диск :))...........майтап бе
Трябва да имаш подходящ софтуер обаче(линукс,нт...)Отгоре на всичкото малко приложения ги ползват.За нормалния софт е все тая колко процесора имаш.
//блаблабла
Всъшност има една сериозна разлика - всеки процес се изпълнява на различно цпу. Вероятността за забиване поради овърлоуд на процесорите намалява значително. Това има смисъл само при сървъри - на домашна машина не виждам с какво може да помогне.
По-новите модели на интелските дъна (не знам как точно е при АМД) се правят само за ксеони (т.е. не става да закачиш Р4) При по-старите модели (от Р3 надолу) няма значка какво е цпуто