-
Gygabyte
модел GA BX 2000 та значи на моя процесор му сложих вентилатор за Duron на 1.3Ghz и SpeedFan ми показва температура която не пада под 40 а с предния вентилатор който беше много по малък температурата не се качваше повече от 38 пиша го това защото гледам има доста хора които се оплакват от Gygabyte и даже имаше един post точно по тази тема за температурата и аз се чудя сега възможно ли е тая температура да е от големия радиатор или просто дъното се е сбъгясало а и още едно интересно нещо колкото е по студено в стаята толкова повече грее процесора (според SpeedFan и BIOS-a) и обратното колкото е по-топло толкова по-ниска е температурата му
-
Gygabyte
Макаров - намаза ли го с паста ?
-
Gygabyte
да доста добре е омазан с паста а за контакта какво да ти кажа стои си залепен с пастата повече от това незнам на къде
-
Gygabyte
За измерване на температура могат да се използват различни принципи (термосъпротивления, термодвойки...). В конкретния случай не знам какъв датчик е, но ако е термодвойка е възможно да се получат такива показания, каквито описваш (в по-студена стая ти показва по-висока температура). Това се дължи на принципа на измерване, по точно на температурата на "студения край". Да не навлизам в повече подробности, но базована температура ако е висока - показва занижени стойности, ако е ниска - завишени. Ориентировъчно при 20 градуса Целзий показва вярно (просто приемат тази температура за нормална в стаята).