Athlon XP 1800+ Thoroughbred
Мисля да си взема такъв процесор,но подучувам май новите били заключени а пък аз го вземам с намерение след време да го клоквам
Та безнадеждно ли е клокването ако е заключен и надявам се има начин за отключване (не много сложен и рискован).Евентуално какво трябва да гледам като го купувам за да не попадна на такъв
Нямам такава информация :)
Гаро, тоя ти пост беше крайно уместен.... [8)]
Иначе - горе-долу всички процесори AMD K7 след 40 седмица са заключени, а новият тип опаковка не позволява да пипаш по мостчетата.... извод - трябва да клокваш само по FSB... заключването не пречи на МАХ честота, но може да пречи ако дъното и/или паметта не държат необходимото FSB за МАХ клок..
Ако в момента ще купуваш процесор Appalbred/Tbred/Thorton/Barton и след 40 седмица производство шанса да е заключен е повече от 99%...
Извинявам се за може би лаишкия въпрос, но има дъна, с НФорс чипсет, като Epox i Soltek които поддържат промяна на множителя. Възможна ли е тази промяна или не?
Те и дъната за Intel имат възможност да променят множителя. ама.... като е заключен стабилно в самият процесор няма какво толкова да направиш..... общо взето нищо.
Има ли как да се разбере от коя седмица е, при затворен компютър?
@Mollov: sorry, но преди месец взех такъв и нямах проблеми. Но явно с новините съм назад...
BTW какво е означението на заключените CPU и каква е тази нова опаковка?
През декември месец клоквах една машина на 2200+ с ядро Тортън. Да със заключен множител са. Можеш само по FSB да буташ. Този по default беше 13,5х133, аз само го бутнах на 13,5х166 и имахме готов 2800+[^]. А CPU-Z каза, че произведен на 40 или 42 седмица на миналата година. Мдам има разлика в опаковката, но ако се сетя сега как изглеждаше, ще си ударя г..а в тавана [:D]. В нета няма начин да няма снимки на това ядро.
А има май възможност за отключването им, поне на Thoroughbred-а ама не е въобще като онова с моливчетата и мостчетата ами си беше гаси и магиите със скочове, тиксота, пасти, поялници, ножици и каникулит и не знам още какво. Ако се поразтърсиш из интернета, може и да го намериш; мисля че съм го срещал и на български, май във hardware.bg...Но не съм го пробвал, нито знам някой да е и не заставам зад истинността му