Проблем с анодна защита на бойлер
Бойлерът е Елдом хоризонтален 80л модел 72265Х . Работи от 2 години. Напоследък много често започна да му се включва анодната защита. Да уточня - няма аноден тестер. Налага се да се натиска едно бутонче,което се намира под капака при другите кабеляци, след което бойлерът тръгва... на какво може да се дължи това?
Re: Проблем с анодна защита на бойлер
Сигурен ли си че това не е термоограничителя.Симптомите ми говорят точно за него.Дължи се на лошо изработени контакти.Сменя се с ограничител от стария тип(бакелитов).Повредата е традиционна.
Aнодната защита(протекция) представлява магнезиев електрод, поставен във водосъдържателя с цел да се разрушава той, а не самия водосъдържател. Тази протекция е постоянно включена и работи докато се износи електрода, след което трябва да се замени с друг. Това за което говориш е най-вероятно термозащитата, както казва badr, която служи да предпази ел.инсталацията от претоварване. Това претоварване обикновено се дължи на лоши връзки, но може да е начало на пробив в нагревателя, Трябва да установиш причината - замери си съпротивлението на нагревателя и виж дали отгаваря на мощността.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
............
Това за което говориш е най-вероятно термозащитата, както казва badr, която служи да предпази ел.инсталацията от претоварване. Това претоварване обикновено се дължи на лоши връзки, но може да е начало на пробив в нагревателя, Трябва да установиш причината - замери си съпротивлението на нагревателя и виж дали отгаваря на мощността.
1.Термозащитата предпазва бойлера от прегряване и експлозия
2.Вероятна причина за изключването и може да е и дефектен терморегулатор
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
1.Термозащитата предпазва бойлера от прегряване и експлозия
2.Вероятна причина за изключването и може да е и дефектен терморегулатор
То това е така Вълчо,но най често дефектират самите ограничители.
Новите в пластмасовия корпус са зле изпълнени.Затова препоръчах старите.
Обикновено само това е дефекта.
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
То това е така Вълчо,но най често дефектират самите ограничители.
Новите в пластмасовия корпус са зле изпълнени.Затова препоръчах старите.
Обикновено само това е дефекта.
Ако знаете само колко такива ограничители смених... Нагряват се и защитата им изключва, след това ръчно трябва да я включиш. По някое време направо изгарят и хайде нов. Разбрах, че ми нагряват кабелите, направиха ми нови с калаена спойка и уж всичко беше наред, но пак се случи същия проблем. В един магазин ми казаха, че старите модели са по-добри, но нямах идея как да го монтирам - съвсем различно е.
Както се казва Сърдечно Благодаря на всички :god
off: мисля, че темата е изчерпана