Re: Пералнята блъска страхотно при центрофугиране
В крайна сметка, ако им поеме транспорта, може и да е на далавера. :) Гадният звук кога е: като плакне или като изпомпва водата, щото едното е преди другото и функциите са различни... Пералните(доколкото аз знам) имат филтри... Изтървана монета, кламер, гайка, неправилно монтирана сливна тръба... Едва ли от едно местене са се развалили и двигателя и помпата, а утре може да изскочи вентил.... Абе, я по-добре си купи нова, но и да ти я монтират... Ще имаш гаранция.... Що не си я премести сам бе човек? Щеше да я пазиш...
Re:Пералнята блъска страхотно при центрофугиране
Здравейте, днес купих пералня и забравих да сваля транспортните болтове преди първото пране и веднъж изпрах с тях само, че спрях центрофугата, че пералнята летеше...може ли да се е повредило или износило нещо като е работила с тия болтове?
Re:Пералнята блъска страхотно при центрофm
Цитат:
Първоначално публикувано от deather
Здравейте, днес купих пералня и забравих да сваля транспортните болтове преди първото пране и веднъж изпрах с тях само, че спрях центрофугата, че пералнята летеше...може ли да се е повредило или износило нещо като е работила с тия болтове?
не - болтовете само блокирват барабана.
Добре а нормално ли е като пусна пералнята и вътре да пусне веднага студена вода без да я загрее до зададената температура?Как става въобще заграването докато водата е вътре в барабана?
Пералнята е Electrolux EWF 10679W
?? С нагревател. Как иначе да стане? На дъното на барабана има "реотан". Вярно,че старата ми Вятка, имаше два входа(маркуча), единият за студена, а другият за топла вода... Все пак не разбрах. Притесняваш се ,че на дрехите в началото ще им е студено? или питаш, ако пуснеш "кучето" да се изпере, дали няма да замръзне?
Re:Пералнята блъска страхотно при центрофm
Отговор: Пералнята блъска страхотно при центрофугиране
Здравейте, имаме от около 6 месеца пералня АЕГ 7ми серия с предно зареждане. (L7FBE68S) От известно време когато центрофугира (независимо дали има товар или не) се чува странно търкане, виене като стар износен ремък на кола. Попаднах на няколко видеа в интернет, където пералнята прави подобен проблем, но въпросът ми е дали има смисъл да викам техници, ако си е сериен дефект и след време пак ще зашуми така. Ако някой има такава пералня, нека сподели :) Иначе докато пере, няма никакъв проблем, работи си отлично.
1.Гаранционна ли е пералнята?
2.Има често срещан проблем с лагерите - сменя се казанът комлект.
Освен това има вероятност от попаднало чуждо тяло в казана. При въртене с ръка бавно на барабана чува ли се тракане, дрънчене и т.н.?
Ако не, спокойно викай гаранцинния сервиз. Ако не е в гаранция, нещата стават по-скъпи.
Официалната цена на барабана беше 350лв. януари месец тази година.
Има и втора употреба, но вероятността да попаднеш на вече сменен за същия проблем е голяма.
Успех!
Колега всички АЕГ-та вият така при центрофугиране, това си е тяхна запазена марка. Имах 20г такава пералня, но made in west germany, яко куче, но жената я изхвърли работеща заради по-тясна. Липсва ми типичното и виене.:BigGrin
Няма такова нещо,имам АЕГ 9-та серия от миналото лято,изобщо не вие,а центрофугирането е доста тихо в сравнение с всички останали ,които съм виждал и имал...
Ами, колегата не е написал какво е станало с пералнята, а е било преди две години...