-
Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
Пак съм в изходна позиция.
За два цикъла половин натоварване (около (около 4кг сухо пране) стандартна програма памук, машината отново не нагрява достатъчно водата. Загубих едни 2 часа да я дебна и се оказа, че първото изпомпване е след около 30 минути. Предполагам, че приблизително това е времето, през което работи нагревателят.
При това водата на изхода е с температура не по-висока от 30 градуса. Отчитам 2-та литра, които остават в гофрирания маркуч преди помпата. След това пералнята си плацика със студена вода от водопровода.
На всичкото отгоре при първоначално "изчислено" време на цикъла от 1:30, след изплакването някъде по мистериозно се увеличи с още 30'.
При пълно натоварване пък въобще си пере над 4 часа, което е идиотия!
За мен вариантите са:
1.Прекалено малко количество вода, което съответно не достига до дрехите.
Последните стоят като леко навлажнени, а не мокри. При въртенето на барабана въобще не се вижда вода над него. Само пяната от препарата.
То бива Еко, ама за мен това си е направо пране на сухо.
2.Прекалено кратка работа на нагревателя.
Дали от повреда на самия него, NTC елемента или контролера нямам идея. Както и firmware на последния.
Котленият камък го изключвам като причина.
Някой сблъсквал ли се е с такъв казус?
-
Ами вземи го смени тоз нагревател.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
slip in
Ами вземи го смени тоз нагревател.
Страаашен съвет! Добре, че човекът разбира малко повече ог теб, иначе току виж си сменил нагревателя.
-
Абе то имаше един друг потребител, който като смени помпата и се оправи, ама айде ще чакаме развитие на сагата.
-
-
Здравейте, имам пералня Finlux 1007F4 S. Имам следния проблем - пускам я на която да е програма и последните мин преди края на програмата не иска да центрофугира на по-високи обороти. 3-4мин преди края почва да върти на бавни обороти, не спира да върти и не иска да приключи програмата и трябва да натисна пауза и със сила да отворя вратата, за да извадя дрехите. Някой има ли идея от какво може да е, не искам жена ми да разбира, че ще вика по мене. Благодаря.
-
Здравейте! Пералнята ми е комбиниран уред със сушилня - модел Electrolux EWW 1686 HDW. Преди няколко години получих много ценна помощ тук и се свързах с техник, който реши проблема ми. Но телефонът му явно е сменен и не мога да го открия. Та молбата ми е да ми препоръчате техник от Пловдив, който може да дойде на място и да я види. Проблемът е в странна, но не силна миризма, която не идва от вътре на барабана, усеща се при загряване на водата и наподобява изгоряла пластмаса или гума. Пералнята работи, не е падал предпазител, при програма само изплакване няма миризма. Ще съм благодарна на всякаква помощ с информация за техник.
-
Отговор: Проблем с пералня - Ariston, не завърта
-
Здравейте! Пералня Индезит, при работа на центрофугата изведнъж барабана започна силно да тресе като се чуваха удари като метел в метал. Веднага беше спряна, прането извадено и пусната отново на центрофуга. На максимални 800 оборота звука си беше нормален почти до края на програмата. Малко преди края започна да се чува свистящ звук като да е от съприкосновението на барабана с гумено оплътнение. Отворих задния капак, проверих ремък, амортисьори - всичко изглежда наред. От какво може да е този шум?
-
Не я включвай повече така!
Счупена кръстачка, която държи барабана, лагери, повредени амортисьори.
Амортисьорите се виждат отзад и с натискане в съответната посока на казана можеш да провериш дали работят
За кръстачката и евентуално лагер - отваряш люка, проверяваш дали не е провиснал барабана и да опира някъде на маншона.
После натискаш силно барабана в края нагоре многократно. По-точно се опитай да го разклатиш радиално в различни посоки в задната му част. Ако поддава и се мести оста - кръстачка. Ако не се разглобява казана си е играчка с рязане на пластмасовия казан с всички последствия от това. А отвори ли се, освен кръстачката се сменят лагерите, семеринга.
Най- добре извикай техник, за да не влезеш в някой филм за 200лв+. ремонт без нужда.
Успех!
-
Моето АЕГ 76275 започна да шуми при въртене след 9г работа. Започвам да го разглобявам да видим от какво е. Някой да има service manual? Не намирам в нета. Препоръчайте и човек/сервиз моля за гр Варна.
едит: Отворих я. Амортисьори и пружини изглеждат добре, контролирана стегната работа без шумове. Барабана като натисна двата лъча е ок, но на третия се чува метално чукане.
За мен този лъч на кръстачката изглежда счупен.
Препоръчайте как да продължа. Заслужава ли си да я правя и какви пари ще излезе с рязане и лепене. Барабана комплект е 456лв. https://ashop.bg/r-ch-aeg/tub-assy/k...wf1276gdu-3cme
Поздрави
-
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Zygot
. Препоръчайте и човек/сервиз моля за гр Варна.
Поздрави
https://varna-service.business.site/#details
Ползвал съм няколко пъти услугите му, коректен е човека, нормални цени....Имаше и собствен сайт, но сега не мога да го намеря,
Ето и бг мамите го препоръчват:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1078088
Успех
-
Лепен ли е барабана? Правят се, но трябва да е опитен майстора.
AEG/Electrolux/ Zanussi са едни и същи. Поне за еднаквите серии.
Отиваш в ЕКОМ с продуктовия код. Предполагам имат сервизи/ техници във Варна, с които работят.
Не ги гледай цените в ASH! Питай по телефона оторизиран сервиз на AEG/ Electrolux, за да се ориентираш.
Понякога нови комплекти има и в продавалниците, но е рядко.
Напиши продуктовия код и точния модел (с буквите) на машината. На етикета на люка отпред го има. Започва с 91хххх (девет + 2 цифри).
-
Здравей те,пералня WHIRLPOOL модел AWO/C 7420S като натисна старт на програмата изписва на дисплея d-on или 0-n и не тръгва.Някой може ли да помогне,благодаря.