Повреден бойлер - възможно ли е да ме лъжат
За 2 месеца вече втори терморегулатор сменят на бойлер Фламина но техника ми изглежда малко съмнителен прибира уж повредения . Възможно ли е да има някаква термо или токо защита която да сработва и той само да я ресетва а да ми взема пари за нов терморегулатор.
Отговор: Повреден бойлер - възможно ли е да ме лъжат
Ако не е гаранционен ремонта няма причина да ти взема сменените части.
Ха, тези боклуци още ли ги има на пазара? Преди 11 години имах такива проблеми с чисто нов бойлер фламина. След няколко смени на терморегулатора успях да ги накарам да го сменят с нов. С него се повтори същото. На всичкото отгоре му изтече "авангардното" по онова време вътрешно покритие. След което го изхвърлих и си купих неръждавейка на Елдом. От тогава забравих, че имам бойлер. А 11 години не съм го изключвал.
Цитат:
Първоначално публикувано от
wildpeasant
За 2 месеца вече втори терморегулатор сменят на бойлер Фламина но техника ми изглежда малко съмнителен прибира уж повредения . Възможно ли е да има някаква термо или токо защита която да сработва и той само да я ресетва а да ми взема пари за нов терморегулатор.
Възможно е, ако не присъстваш по време на смяната. Всеки бойлер има термо защита и не е изключено да те "къпе", след като ти се е сторил съмнителен. Не е изключено, от некомпетентност например, човека да не е наясно, че на голяма част от бойлерите, защитата е на самия терморегулатор и просто да си сменя работещ такъв с нов.