повреда в пералня Силтал, не пуска водата
Здравейте! Имам пералнята от много години и си работеше безупречно.Днес обаче я пуснах без да съм затворил люка.За секунда чух че почна да се подава вода във ваничката за прах и после спря.Изключих пералнята, затворих люка и след това я пуснах пак но не тръгва.Единственно се заключва люка.После я спрях изчаках да се отключи ,затворих я ,превъртях програматора да същата програма и я включих но не тръгна.Помогнете ми моля ви със съвет, какво може да е станало?
Отговор: повреда в пералня Силтал, не пуска водата
Щом е започнала да пълни без да си затворил люка значи биметалното заключващо устройство се е скапало-то може и да блокира пускането на програмата http://nikelectric.com/index.php?cPa...ort=2a&page=10
Но люка се заключва автоматично и след изключване чакам 20 секунди и се отключва.Това възможно ли е ако се е скапало това устройство?Всъщност пробвах да наглася програматора на центрофуга или изпомпване но не тръгва нищо.
Напълно възможно е да се заключва, но да не дава верига рез контактите си.
Ключалката най-вероятно е повредена.
Ас ясменях преди години но повредата беше механична,беше се отчупила пластмасата и не закачаше ключалката и не дърпаше резето за да се отключи.Как мога да измеря с мултицет веригата за да разбера дали е залепнала тази пластина?
Свържи за проба, двата по дебели кабели от трита, които влизат в ключалката, ако тръгне пералнята смени ключалката или направи постоянна връзка м/у кабелите.
Оправих я,пластинката не затваряше веригата и не стартираше пералнята-отворих ключалката, зачистих пъпките и я поизкривих нагоре.Сега работи нормално.Благодаря за съветите!