1 Прикачен файл(ове)
Готварска печка GORENJE K772W - * проблем с котлона
Здравейте,
Как се отстранява следния проблем при готварска печка GORENJE модел K772W:
Големия електрически котлон , който беше най-често използван досега започна да загрява значително по-бавно. Малко странен ми се струва проблема, понеже все пак котлона работи, но пък искам да го ремонтирам.
Дали мога сам да отстраня повредата, или да търся сервиз ?
Благодаря предварително
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41727&stc=1
Отговор: Готварска печка GORENJE K772W - * проблем с котлона
Цитат:
Първоначално публикувано от
viachy
Здравейте,
Как се отстранява следния проблем при готварска печка GORENJE модел K772W:
Големия електрически котлон , който беше най-често използван досега започна да загрява значително по-бавно. Малко странен ми се струва проблема, понеже все пак котлона работи, но пък искам да го ремонтирам.
Ключа, който командва въпросния котлон не е ли на степени, а не е 1 и 0 ?
Ако е на степени, плочата ти е с поне 2 "кръга", единия е изгорял.......
Май не подлежи на ремонт.........
Вероятно ключът за управлението на котлона е седемстепенен, предполагам е здрав. Нови плочи има в изобилие на пазара и смяната не изисква много време! При закупуване на плоча трябва да се обърне внимание дали е за 4 степенен ключ или е за 7 степенен ключ.
Цитат:
Първоначално публикувано от
doooon
Вероятно ключът за управлението на котлона е седемстепенен, предполагам е здрав. Нови плочи има в изобилие на пазара и смяната не изисква много време! При закупуване на плоча трябва да се обърне внимание дали е за 4 степенен ключ или е за 7 степенен ключ.
Здравей,
Да ключът е 7 степенен (0+ 6 степени на нагряване), и аз също мисля че е здрав, понеже котлона работи, но загрява по-бавно. Не мога да кажа дали достига оптимална температура на нагряване на маскимална степен.
Може ли да помоля за информация как да разбера каква точно плоча да търся (и от къде) и евентуално инструкции в нета как да я сменя след това - за първи път ще се занимавам с такъв ремонт, но предполагам, че не е ракетна наука и би трябвало да успея да се справвя сам.
Благодаря предварително.