Хладилник фризер Gorenje K 357/2 CELA - грешка E2
Здравейте колеги имам хладилник-фризер Gorenje K357/2Cela, с два компресора от 4 години, преди няколко дена на дисплея на фризера където показва температурата се появи една буква Е2 и мога постоянно,преди това си светеше -18 градуса,сега е тази буква с чифра. Моля кажете какво може да означава това.:)
Re:Проблем с хладилник-фризер Gorenje k357/2cela
А бе,Дака ти нищо не казваш за някаква промяна в работата на хладилника???Само това ,че на десплея свети различно нещо ли е разликата?Електроника....
Re:Проблем с хладилник-фризер Gorenje k357/2cela
Най вероятно е сензор на фризера
Re:Хладилник фризер Gorenje K 357/2 CELA - грешка E2
Моят е RK 6336W и дава същата грешка.Ще си го оправям сам и ще пиша.
Не е сензор на фризера а е сензор на изпарителя в хладилника
привет и аз имам същия проблем с този датчик на фризера - обаче не можах да разбера за какво служи този датчик. Ако се шунтира или ако се остави да работи така ще прегрява ли компресора или ще си работи нормално.
От Горение казват че сменят софтуера на датчика - самия датчик си сменял параметите и трябвало да се вкарат на ново във софтуера. Мен обаче ме съмнява тая работа може би посто итнорират грешката .
Някой знае ли какво точно правят със този софтуер ?
И ако не се оправела грешката компресора щял да изключва само когато прегрее .
Цитат:
Първоначално публикувано от ptw
привет и аз имам същия проблем с този датчик на фризера - обаче не можах да разбера за какво служи този датчик. Ако се шунтира или ако се остави да работи така ще прегрява ли компресора или ще си работи нормално.
От Горение казват че сменят софтуера на датчика - самия датчик си сменял параметите и трябвало да се вкарат на ново във софтуера. Мен обаче ме съмнява тая работа може би посто итнорират грешката .
Някой знае ли какво точно правят със този софтуер ?
И ако не се оправела грешката компресора щял да изключва само когато прегрее .
Дрън,дрън просто го програмират да не си търси сензора и вече не дава грешка
Отговор: Хладилник фризер Gorenje K 357/2 CELA - грешка E2
Здравейте,
Преди 2 седмици EVN започнаха с цветомузиката на мястото, където е въпросният хладилник. Вероятно заради претоварване на мрежата от Сл. Бряг през сезона.
Като резултат вече след всяко спиране на захранването, на дисплея на хладилната част мига цифрата 9. Съответният компресор не работи. Няма светлинна или звукова аларма. Предполагам, че това е максималното показание на температурата в хладилната част.
След изключване от бутона и включване, хладилният компресор стартира и работи нормално до следващото спиране на захранването.
Възможно ли е да се ремонтира или трябва нова платка?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Здравейте,
Като резултат вече след всяко спиране на захранването, на дисплея на хладилната част мига цифрата 9.
Колко е възрастна машината и аз имам една такава 357/2 но алуминиева - проявява същите симптоми 1:1 като не мисля, че нещо са и причинили от енерго-то просто е остаряла електрониката вътре (я някой кондензатор е изсъхнал).
Проблема го прави както горната така и долната част, но не едновременно.Понякога едната понякога другата. След рестарт на зоната от бутона се оправя. Така си живеем вече над 2 год. (11г е хладилника)
И моята е на 11 години.
Но проблемът се появи точно след експериментите на EVN.
По спомени на контролер борда май нямаше електролитни, а само SMD кондензатори. Имах някъде снимка от нета, но не мога да я намеря.