2 Прикачен файл(ове)
Проблем с хладилник HOTPOINT FFA84
Здравейте!
Та...скоро си закупих въпросния хладилник на старо (втора ръка внос от незнам къде) !
Хладилник-фризер е с един компресор.
Принципно си работи добре,тихо,и няма странни шумове.
Проблема е ,че в хладилната част температурата е много ниска (около или под нулата) ......слагам чаша вода и за околко час-два става лед.
Забелязвам,че компресора си включва и изключва,но според мен би трябвало по-дълго време да почива от колкото да работи,като се има в предвид,че не се отваря доста често (предимно вечер и то два-три максимум пет пъти ).
Според Вас къде да търся проблема?!
Забелязох,че има три температурни датчика и един пресостат
Re:Проблем с хладилник HOTPOINT FFA84
Погледни термостата в хладилната час !
[quote=mladen_hpa ]
Погледни термостата в хладилната час !
Няма такъв?
С потенциометри се настройва температурата.
Има датчици (термодвойки) 3 броя
Никой ли няма идеи....?! :(
Премери сензорите дали дават еднакво съпротивление при една и съща околна температура.Няма пресостат , снимай това което мислиш че е пресостат.
2 Прикачен файл(ове)
Бях го изключил за два-три дена и замерих датчиците (стойностите бяха почти еднакви +/- 2-3 кОм!
Като гледам вече е кръщаван този хладилник. Това не е пресостат а е превключващ вентил(единия път пуска фреона към фризера другия път към хладилника). Сензорите трябва да са NTC termistor 2.4K при 25градуса 2 сензора за хладилника 1 за фризера
Ъхъ,пипнали са го малко,пък и това ACC HTK80АА,дет са лепнали,ми се чини малко за такъв хладилник.batalski,кво ще кажеш?
Не зная момчета къв е,що е и дали какво е правено по хладилника.
На Вас определено Ви е по-ясно отколкото на мен (вероятно има "ойдурма").
Та.....ако се сменят тея датчици с опоменатите по-горе ще подържа ли по-нормална температура според Вас?!
Между другото пробвах да откача куплунга на който са трите датчика .......и си заработи,но не зная дали е изключвал компресора!
Забелязвам,че има моменти,когато компресора не бачка,но се чува некакъв вентилатор!
P.S. Има ли смисъл да се занимавам или да го пускам по течението!