Резултати от 1 до 5 от общо 5
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By rossenboy

Хладилник Daewoo FRS-U20DAI side by side с no frost система не работи хладилната част

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    22
    #1

    Хладилник Daewoo FRS-U20DAI side by side с no frost система не работи хладилната част

    Здравейте майсторите. Съвсем в духа на предстоящите празници хладилника нещо реши да ме изненадва. Става въпрос за Daewoo FRS-U20DAI side by side с no frost система с хладилна и фризерна част на 5-6 години. Преди около седмица тока започна да прави номера - спре за 5-10 мин, дойде за около час, пак спре и така на няколко пъти (нещо явно си играят от енергото). От тогава хладилника не работи коректно - в горната част на фризера е топло и се размразяват продуктите, в хладилната част уж е добре. Доколкото виждам и разбирам изпарител има само във фризера, хладилната част се охлажда чрез пренос на студен възух от фризера посредством вентилатори - 1 във фризера и един във хладилника. В неделя реших да почистя основно фризера - за около 2 часа е стоял отворен фризера на неизключен хладилник ( погледнах изпарителя/охладителя - нямаше натрупан лед). След почистването фризера беше затворен, компресора се чува да бръмчи и не изключва, във фризера е студено (замръзва), стената м/у фризера и хладилника по ръба е топла до гореща, но в хладилната част е 25 градуса (в стаята е 22). Вчера гледахх вентилатора на фризерната част и ми се видя че не върти - хванах се и разглобих цялата история, изкарах вентилатора, отварях, затварях, включвах, изключвах еле по едно време завъртя вентилатора, почнах да сглобявам, пак спря. Разглобих, пак тръгна и така няколко пъти. Последно като го сглобих май работеше, но на сутринта (след около 12 часа беше 18 градуса в хладилника, а във фризера пак се беше разтопило отгоре). Някакви идеи на база на описаната симптоматика- нещо по електрониката командваща вентилаторите или загуба на фреон или... Евентуално препоръка за читав майстор, който да дойде да го погледне (за София) и ремонтира на място (пущината е много голям и сложен за транспортиране). Благодаря за съветите и успокоенията.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,566
    #2

    Отговор: Хладилник Daewoo FRS-U20DAI side by side с no frost система не работи хладилната част

    Според kolyo от този супер site http://www.tehcomservis.com/ цитирам негови думи за хладилници Daewoo "На тези хладилници проблема винаги е бил във вентилатора - "заяжда""

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    22
    #3

    Отговор: Хладилник Daewoo FRS-U20DAI side by side с no frost система не работи хладилната част

    Отворих,раздвижих,смазах и за работи(бях тръгнал да купувам нов вентилатор, но този тръгна), но пак не изстудява хладилника, а фризера работи.

  5. Member Аватара на batalski
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    София
    Мнения
    348
    #4

    Отговор: Хладилник Daewoo FRS-U20DAI side by side с no frost система не работи хладилната част

    Сменяй вентилатора пак ще спре и залепи перката с канаколит(по някога превърта в оста). Оригинален от Сотиров сервиз иначе алтернатива Ник Електрик. Замръзнал ти е въздуховода към хладилната част и затова не охлажда в хладилника. Отвори целия изпарител и ще видиш къде е буцата лед(по средата на изпарителя)
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от batalski; 25-11-15 в 09:18.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    22
    #5

    Отговор: Хладилник Daewoo FRS-U20DAI side by side с no frost система не работи хладилната част

    Е тва е приказка - отворих изпарителя, но нямаще лед. Вентилатора като се затвори вратата(натисне ключетоо се опитва да тръгне, но не всеки път успява), а като се отвори вратата на хладилника спира (нормално), проблема е че после не може да тръгне. За сега съм залепил ключетата на вратите на фризера и хладилника с тиксо и вентилатора не спира и при отворена врата, но пък нямам осветление на отворена врата, важното е че хладилника изстудява. Ще се купува нов вентилатор явно. Благодаря на всички (голяма работа сте) и най-вече на batalski за съветите и опциите за намирането на нов вентилатор.
    EDT: Какъв е шанса и вентилтора на хладилната част да е запекъл-нещо пак не охлажда добре (не се върти вентилатора). Въздуховода е проходим със сигурност. Ще помоля за координати на читав хладилен специалист (за София), който да го погледне вкл. и електрониката, управляваща ш...те вентилатори.
    Този пост е редактиран от rossenboy; 26-11-15 в 10:45.
    tanatos одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Как се гледа 3D Side by Side филм с PowerDVD 12?
    От radibg2 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 20-10-12, 16:33
  2. Отговори: 3
    Последно: 02-08-12, 22:54
  3. Отговори: 2
    Последно: 16-07-10, 19:08
  4. Мнения за хладилниците Side-by-side на Daewoo
    От Mashina във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 10-08-09, 22:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе