Хладилник BEKO - диагностика на повреда
Хладилника е на 20 години и до днес си работеше безотказно. Днес забелязах , всъщност първо чух някакво щракане от към задната част на хладилника и след това видях че лампичката за компресора свети , а компресора не работи. Изключих го и след около час го включих, заработи за около 5 - 6 минути и пак спря, а лампичката продължава да свети и от зад се чува от време на време едно щракане. И за сега така карам - изключвам го за час и пак така, че днес неделя няма кой да дойде да го види. Някаква идея какво може да е?
Отговор: Хладилник BEKO - диагностика на повреда
20 години не са малко, по-добре нов!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Ако съм сигурен, че проблема е в компресора и не си заслужава да се отремонтира, то ясно че ще е нов. За това питам във форума дали някой може да го диагностицира по описанието което дадох по горе.
Може да са няколко неща, но не съм специалист да кажа със сигурност.
1.Повреден термостат
2.Пусково реле на компресора
- насекоми в тази зона (хлебарки, мравки)
3.Компресор
4.Изтекъл хладилен агент
Не го мъчи повече така!
Извикай техник - 10лв. трябва да е диагностиката.
Той ще ти каже цена за ремонта и частите.
1 и 2 са евтини, но ако е компресор - по-добре нов хладилник!
Успех!
Сложих един вентилатор да го обдухва отзад и започна да работи почти нормално. Един техник ми каза по телефона че компресора си заминава, дали е така?
Дали компресора, или релетата към него, нещо със сигурност е за смяна. Но без диагностика от хладилен техник, може само да се гадае. Ако може и някоя снимка на въпросния компресор или поне марката и модела?
Поздрави!
Виж какъв му е температурния клас Да не му е горещо?
Цък, цък - язък. Най вероятно е термозащитата на компресора и той си заминава. Каква е температурата му като се разцъка? Но пък отдруга страна 20 годишен хладилник срещу такава промоция - http://www.technopolis.bg/bg/Combo-f...34020/p/660552
Цитат:
Първоначално публикувано от
stilrex
Сложих един вентилатор да го обдухва отзад и започна да работи почти нормално. Един техник ми каза по телефона че компресора си заминава, дали е така?
Така е.Щом изключва от термичната защита е почти сигурно, че е прегрял.
През септември щеше да направи 21, време беше за смяна и взех този http://whirlpool.bg/app.php?mode=vie...id=73&p=p&gr=8 с 5 години пълна гаранция и 10 години на компресора.