Мога ли да включвам и изключвам хладилник с таймер?
  Имам античен, малък хладилник Мраз. Компресорът му е сменян преди няколко години и работи добре, но терморегулатора му е развален и ми казаха, че вече нямало такива регулатори и за да се смени трябва да дам пари като за нов хладилник. Та мисълта ми е, мога ли да включа хладилника към програмируем таймер, който да го вкл. изкл. примерно на всеки един час? Не знам точно, какъв е компресорът, но хладилникът е малък, значи и компресорът едва ли е много мощен. Имам китайски таймер, на опаковката му пише:
Максимално натоварване: 16A 230V 3600W
Ток при индуктивен товар 3А.
     Отговор: Мога ли да включвам и изключвам хладилник с таймер?
  Термостата от горния пост няма да стане. Трябва ти K60 на ranco или нещо подобно - термостат за компресорен хладилник.
  Не разбирам от хладилници, но майстора на времето така каза, че смяната на термостата щяла да е много скъпа. Като се има в предвид, че не се знае до кога ще кара компресора, а и уплътненията са сдали багажа може би наистина не си струва да се дават пари за повече ремонти. 
Как мислите, ще се справи ли програмируемия таймер с пусковия ток на компресора? Да не изгори таймера?
  Нищо няма да му стане на таймера, слагай го.:)
  Благодаря на всички за отговорите! 
Засега с таймера станаха нещата!