Ледогенератор Midea BC-36IM - * зареждане?
Колеги, подариха ми изгорял ледогенератор Midea BC-36IM. Мисля да си го оправя за вилата, като се събираме лятото да има лед. Изгорелия компресор е S53CZ - дават го 5.30 кубика, на R134a. Намерих аналог за 90 лв. (само дето е 6 кубика), но никъде не намирам с колко фреон се зарежда? На машината няма никакви табели, в нет-а също не намирам никакво инфо. Някой може ли да помогне?
P.S. Мисля да сменя и дехидратора?
Отговор: Ледогенератор Midea BC-36IM - * зареждане?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
Колеги, подариха ми изгорял ледогенератор Midea BC-36IM. Мисля да си го оправя за вилата, като се събираме лятото да има лед. Изгорелия компресор е S53CZ - дават го 5.30 кубика, на R134a. Намерих аналог за 90 лв. (само дето е 6 кубика), но никъде не намирам с колко фреон се зарежда? На машината няма никакви табели, в нет-а също не намирам никакво инфо. Някой може ли да помогне?
P.S. Мисля да сменя и дехидратора?
Баща ми беше хладилен техник и винаги зареждаше на око.
Номера беше да почне да замразява на изхода на изпарителя. Около 10 см от тръбата.
Дано тази информация ти е от полза.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Отговор: Ледогенератор Midea BC-36IM - * зареждане?
[QUOTE=naskoblg;856803]Баща ми беше хладилен техник и винаги зареждаше на око.
Номера беше да почне да замразява на изхода на изпарителя. Около 10 см от тръбата.
Дано тази информация ти е от полза.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk[/QU
Около 100 грама е фреона,зареждаш и чакаш да направи цикъла.Точно както е казано малко по горе...все пак има тънкости- вакуумиране и работата с маркучите да не вкараш въздух...успех.