Отговор: Whirlpool ARC 4198 IX
Досега никой мнение не даде.
Не знам дали тъпо мнение е по-добре от нищо.
Ще се пробвам.
Не ми е ясна логиката на алармата.
Вариантите: 1. Смята, че е прекалено студено във фризера! Що не спира тогава? Ако е с 1 компресор и първо минава през фризер и след това към хладилната част и тя не е охладена, намирисва на липса на фреон. Бих го изключил и отворил вратите за 20-30мин. Включвам, меря консумация, сравнявам с табелата!
2. Смята, че е топло във фризера - грешно показание на датчик или веригата около него.
Ти как измери -35гр., а в хладилна част колко е?
Мерил съм с термометър със сонда, Логиката ми е ясна спред мен, хладилника е нофрост и минава първо през фризерната част и алармата е защото според нея фризера не е направил зададената температура и е топло -18, но при тест дава -35, а в хладилната е малко по ниска от зададената например +5, а мери +3, но това отдавам на евентуална грешка на термометъра тъй като не е нещо особено, а ширпотреба. Забравих компресора е един и първата ти логика е обикновен хладилник като има недостиг на фреон и фризерната част темперетурата е по ниска от от -18 примерно -35, а хладилната част е по висока от зададената +5, а тя е да кажем +12, но тук е но фрост. Въпроса е къде е датчика и как да го сменя, имам подозрения зад пластмасово капаче има една пластмасова ампула, но изводите които са два потъват в гърба и не виждам куплонг за да го сменя. Имах предвид някой който е запознат със самия модел на хладилника да каже, но явно не са разпространени пък и модела е много стар.