Проблем с хладилник Zanussi
Здравейте,
имам проблем с хладилник Зануси висок 195см. комбиниран с фризер 3 чекмеджета, който се намира долу. Във фризерната част държи ниска температура или поне в най-долните две чекмеджета, а в най-горното пак е студено, но е по зле от другите две. Хладилната част май въобще не иска да охлажда. Като, че ли се чува компресора да работи, но какъв е проблема за зареждане ли е ако изобщо може да се каже по описанието от мен? Може ли да препоръчате хладилен техник, който да посещава адреси и то по възможност делнични дни късния следобяд и вечер? Хладилника се намира в София кв. Гео Милев.
Отговор: Проблем с хладилник Zanussi
No frost ли е? Така и не се научихте да обяснявате с по-малко думи но с повече информация. Бил висок 2 метра,, чекмеджета, ала-бала. По добре модела да беше написал.
Не е но фрост, стар е хладилника със сигурност над 5 години. За точния модел ще трябва да се поровя и след обяд ще го дам. Написах това, което се сетих, ако разбирах повече от хладилна техника нямаше да питам. Питането ми е за хладилен техник.
Хладилника е или с частично запушване или пробил изпарител. И при двата случая си иска техник за да се установи точно какво е.
Ако е някое от тези неща може ли да се поправи на място или ще трябва да се транспортира? Може ли да ме насочите към техник или каквото намеря в гугъл?
Хладилника се оказа 10 годишен модела е Zanussi ZRB - 836MW, ако има значение.
tihorg, имате лично съобщение.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tihogr
Ако е някое от тези неща може ли да се поправи на място или ще трябва да се транспортира? Може ли да ме насочите към техник или каквото намеря в гугъл?
„Ако е някое от тези неща“ - няма изобщо да се оправи. По-точно - няма смисъл.
Изпарителя е залят с изолиращата пяна на стените. Ремонта предполага буквално разбиване на целия хладилник.
jhoro, имате те ли си представа за какво става въпрос или пишете само за трупане на постове?
Цитат:
frick
jhoro, имате те ли си представа за какво става въпрос или пишете само за трупане на постове?
Това въпрос ли беше или ... „само за трупане на постове?“
Цитат:
frick
Да въпрос беше.
Щом е въпрос - отговора е „ДА“!
Даже почти съм сигурен, че става дума за Zanussi ZRB-836 MW (с или без диспенсър).
https://cocnhoicantho.com/img/refrig...836_mw_big.jpg https://cdn.technomarket.bg/ng/uploa...165b.jpeg.webp
Точно този е Zanussi ZRB-836 MW с диспенсър
Цитат:
frick
Хладилника е или с частично запушване или пробил изпарител. И при двата случая си иска техник за да се установи точно какво е.
Това е правилния отговор
- - - - - - - - - -
Цитат:
jhoro
„Ако е някое от тези неща“ - няма изобщо да се оправи. По-точно - няма смисъл.
Изпарителя е залят с изолиращата пяна на стените. Ремонта предполага буквално разбиване на целия хладилник.
А този е неправилния.
Цитат:
badr
Това е правилния отговор
А този е неправилния.
Хайде, да не си толкова категоричен!
И прави разлика, между диагностика на причините и решение!
- - - - - - - - - -
Цитат:
tihogr
Точно този е Zanussi ZRB-836 MW с диспенсър
В момента го гледам! От ... амнайсет години!