Дефект в картината LG 47LW4500
Здравейте,
Моля за съвет:
Вижте видеото тук
Във видеото се вижда повредата, а въпросът ми е дали е заминала матрицата и от какво може да се е получил този проблем, защото е пазен телевизорът? Преди около 4 месеца правихме ремонт на захранването за около 200 лева, тъй като изобщо не се включваше, сега този проблем и малко взе да ми писва.
Има ли ремонт този дефект и за какви пари евентуално?
Поздрави!
Отговор: Дефект в картината LG 47LW4500
Оказа се, че видеото май се вижда само в Google Chrome, та пускам нов линк ако ли някой да рече да помогне:
Новия линк
лошо.... или матрица или т кон борд. ако е матрица само за части става, ако е т кон борд 120-160лв.
Мога ли да разбера кое от двете е или трябва специалист? Момчето, което прави захранването, ми каза по телефона, че е матрица без да го е гледал и явно не му се занимава. Препоръчайте добър техник във Варна, който да го погледне.
Ако е матрицата мога ли да го продам някъде за части или да отива на боклука?
изхвърли го и смени марката
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
изхвърли го и смени марката
С коя? Гледам доста оплаквания и от Самсунг, Филипс, Сони... С Шарп ли?
то от всички има някакви оплаквания ама от ЛГ са малко повечко .. което всъщност е нормално щото това са най евтините телевизори ..
Аааа... Остай ти тая работа с евтиното. Ти може да не ги броиш за пара, ама за мене две хиляди са си сума. А да дам три, четири хилядарки и да стискам палци да се не прецака след гаранционния период... Не се хващам на тая въдичка вече. :) Дори смятам да направя точно обратното - ще си взема най-евтиния 50 инча пълен ХД с най-дългата гаранция. Щото тоя за две години и половина сдаде багажа. Така и така у дома не сме специалисти по цветове, яркост, контраст, звук... 3Д-то го ползвахме веднъж на 5 месеца...
Гледам има Тошиби по 700-800 лева, а също Финлукс, Краун. До 900-1000 има Шарп, Филипс, Самсунг, Сони. Така и така работят колкото им е гаранцията, поне да не ме яд като го хвърля след три години. Ако ме посъветвате към кои марки да се насоча в този ценови диапазон, ще съм много благодарен!
А на този не мога ли да му продам платките някъде?
Бат' Димчо, отдавна всичко е до модел, бройка и естествено до късмет:)
Моят съвет е да си купиш гарнция или да гледаш модел с промо удължена гаранция до 5г.
П.С. До Нептун имаше добър извънгаранционен сервиз - Митко.
Много ви благодаря. И за телевизорите и за прекрасната идея да си купя гаранция или да гледам тези с промоционална - наистина много добра насока!