Отговор: Проблем с екрана LG
За да ти се отговори правилно , трябваше да приложиш снимка на екрана. Проблемът може и да е в T-con борда.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
За да ти се отговори правилно , трябваше да приложиш снимка на екрана. Проблемът може и да е в T-con борда.
Благодаря за отговора, а ето и снемка да се види за какво става въпрос, но сега решетката я няма само ивицата в десния край към средата на екрана, а като поработи няколко часа се появява и тя само в дясно на екрана.
http://store.picbg.net/thumb/D1/31/9751bae7efffd131.jpg
Да попитам, щото снимката не е много детайлна - имаш в предвид тъмната дъга, започваща от горният ляв играч и слизаща до долният десен ъгъл?
Ако е това - мисля че има проблем с отражателите на видеопанела - някаква деформация или разместване.
Цитат:
hristoslav2
Да попитам, щото снимката не е много детайлна - имаш в предвид тъмната дъга, започваща от горният ляв играч и слизаща до долният десен ъгъл?
Ако е това - мисля че има проблем с отражателите на видеопанела - някаква деформация или разместване.
Да, точно за тази дъга питам, защото като е студен телевизора я няма, а след 5-10 минути работа се показва и после вече не изчезва. А от снощи имаше и едно подобие на решетка в десния ъгъл право надолу, а сега я няма след вече 5 часа работа. Та сигурно ще тябва да го нося на сервиз за да знам дали може да се поправи.
В сервиза трябва да отворят видеопанела и да прегледат отражателите - дали не са се деформирали от годините нагряване от подсветката , както и техният захват за корпуса.
Теоретично ако не си сакат в ръцете може и ти да го направиш....:)
Цитат:
hristoslav2
В сервиза трябва да отворят видеопанела и да прегледат отражателите - дали не са се деформирали от годините нагряване от подсветката , както и техният захват за корпуса.
Теоретично ако не си сакат в ръцете може и ти да го направиш....:)
Благодаря ти много за отговора. Не съм сакат толкова в ръцете, но просто до сега не съм отварял тези лсд телевизори и просто незнам къде се намират тези неща. Ако беше компютър няма проблем, но с телевизора е друго. Тези дни ще го закарм до някой сервиз да видим какво ще кажат от там.
Здравейте нов съм в този форум но имам един проблем с едина плазма марка BLOOM появихасе две черти в десния краи и взе дане предава хубаво питам какъв може да проблема благодаря предварително